reklam

02 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Kadir Ağa’dan yeni bir hizmet

Kayseri’ye dev kongre merkezi
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki törenden sonra Kadir Has Kongre Merkezi’nin temelini atan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kadir Has’a teşekkür ederek, “Elinde imkanı olan, varlığı olan işadamlarımız, bunları öbür dünyaya götüremeyeceklerini bilsinler, hayır yatırımları yapsınlar” dedi. Eğitim, sağlık ve kültür yatırımlarını gider sayma imkanı getirdiklerini hatırlatan Erdoğan, bunu da devlet-millet kaynaşmasını sağlamak için yaptıklarını kaydetti. Kadir Has da, bu hizmetlerinin bitmeyeceğini, öldükten sonra da vasiyeti gereği devam edeceğini söyledi. Başbakan’ın “büyük adam” olduğunu dile getiren Has, “Çalışkan ve dürüst adam, geceleri uyumayıp çalışıyor. Toplantılarda uykusu geliyor, başı önüne düşüyor. Bu kadar çalışmasını istemiyorum, çok acıyorum” diye konuştu.

Başbakan Edoğan, konuşmaların ardından, bakan ve milletvekilleri ile birlikte Kadir Has Kongre Merkezi’nin temelini attı. Yapımı tamamlandığında Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda sonra Türkiye’nin 2. büyük kongre salonu olacak olan Kadir Has Kongre Merkezi 6 bin koltuk kapasiteli olacak ve içerisine 10 bin kişi alabilecek. İçerisinde her türlü sosyal ve kültürel etkinlik, parti kongresi ve konserin rahatça yapılabileceği Kadir Has Kongre Merkezi 2 yıllık inşaat çalışmasından sonra tamamlanacak.

Kadir Ağa'dan hizmet atağı
İhlas Holding Ankara Medya Grup Başkan Yardımcısı Murat Odabaş’a açıklamalarda bulunan Kadir Has, hayır işlerinin kendisine huzur verdiğini belirterek, “Hayırseverlik insanın içinden gelmeli” diye konuştu. En son 150 trilyon liralık bağışla Türkiye gündemine oturan işadamı Kadir Has, Kayseri’ye yapılacak kongre merkezinin maliyeti konusunda ise, “Valla bu rakamlar cidden beni rahatsız etmiyor. Hiç kongre merkezi yok orada, Dünya Ticaret Merkezi de var yaptığım. Kadir Has Müzesi var orayı da ben yaptım. O koskoca parkın içerisinde üç tane bina var hepsinde benim parmağım var, param var ve hepsi ismimi taşıyor. Kayseri Belediyesi de bir kadir şinastlık yaptı. İttifakla o parka Kadir Has Kültür Parkı ismini verdi. Bir de heykelimizi diktiler. Onun için hayattayken yaptığımın karşılığını yapmış oldum” şeklinde konuştu.
Türkiye

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz