reklam

02 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Tersane için büyük adım

Yalova'nın Altınova İlçesi Hersek Mevkii'nde tersane için kolları sıvayan sanayiciler şirketlerini kurdu. Gerekli prosedür tamamlandıktan sonra inşasına başlanacak tersanenin bölgeye büyük bir canlılık getirmesi bekleniyor.

Yalova Valisi Yusuf Ziya Erbay'ın yaklaşık 4 ay önce Türkiye gemi sanayicilerini davet ederek, kentte yatırım yapmalarını istemesinin ardından ilk adım atıldı. Tuzla Tersanesi'nin yetersiz kalması nedeniyle aldıkları siparişleri yetiştirememe telaşına düşen Türkiye'nin en büyük 40 gemi sanayicisi yeni bir tersane kurmak için Denizcilik Müsteşarlığı'na müracaat etti. Tersane için en uygun yerin Yalova'nın Altınova İlçesi Hersek mevkii olabileceği yanıtını alın sanayiciler, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret AŞ adında bir şirket kurdu ve çalışmalarına başladı.

49 yıllığına kiraladılar
Aralarında Arkas, Kalkavanlar, Arıntaş, Torlak, Gisan, Sefine Cemil Yıldırım ve Oğulları, Aykın Denizcilik, Gemdok Tersanecilik, Karadeniz Gemicilik, Viking AŞ ve Altıntaş gibi ünlü gemi sanayicileri Hersek'teki 4.5 kilometrelik alanı hükümetten 49 yıllığına kiraladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Deniz Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Atila Uluğ, Doç. Dr. Erdeniz Özel, Yrd. Doç. Dr. Muhammet Duman ve Yrd. Doç. Dr. Mert Avcı'dan kurulu uzman heyete de bölgede araştırılmada yaptırılmaya başlandı.

Denizi ve karayı inceliyoruz
Prof. Dr. Atilla Uluğ, Türkiye'de hiçbir tersanenin şimdiye kadar bu kadar detaylı incelenmediğini söyledi. Uluğ, 'Denizin altında fay hattını inceliyoruz. Uydulardan gelen verilere göre de karada kurduğumuz merkezlerden sahil kesimini inceliyoruz. Yaptığımız incelemelerden sonra hazırlayacağımz rapora göre, mühendisler tersanelerin nasıl yapılacağına karar verecekler. Tersaneler mesken yeri olmadığı için bir tehlike yok. Denizde sismik akıntı inceleniyor. Bölgenin özel durumu göz önüne alınarak her türlü yapılaşma gerçekleştirilebilir' dedi.
Akşam - Mehmet Cantözün

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz