reklam

05 Ağustos 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

TCDD'nin 'hızlandırılmış tren' projeleri kazaya rağmen hız kesmedi

Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, hızlandırılmış tren projelerine devam ediyor. TCDD, şimdi de demiryollarının modernizasyonu ile Avrupa Birliği'ne (AB) uyumu çerçevesinde Ankara-Konya hızlı tren projesinin detay proje hazırlanması işlerini ihaleye çıkardı.

TCDD halen yapım çalışmalarını sürdürdüğü Ankara-İstanbul çift hat demiryolu yatırımından sonra, Ankara (Malıköy)-Konya arasına hızlı trene göre çift hatlı demiryolu inşaasına ihale açtı. Demiryolları Genel Müdürlüğü, Ankara (Malıköy)-Konya arasında saatte 250 kilometre hız yapabilen trenlere göre demiryolu yapımı amacıyla yaklaşık 230 kilometrelik hızlı tren projesi kriterlerine göre çift hatlı olarak inşaasına yönelik hattın detay uygulama projeleri ile hattın ihaleyle yapımı için gerekli şartnamelerin hazırlanması işinde ön yeterlilik ilanı geçen hafta içinde yapıldı.

Yeterlilik belgesi aranacak
Buna göre, ihale ile ilgilenen firmalar ön yeterlilik belgelerini TCDD Genel Müdürlüğü Yol Dairesi Başkanlığı'ndan alabilecekler. Bu ihale ile ilgili olarak firmalardan benzer işi başarı ile yapma ve buna yönelik iş referansları da istenecek.

Bu ihalede ana hat demiryolu, hafif raylı sistem veya metro sistemi, otoyol, birinci sınıf devlet yolu, ekspres yol (erişim kontrollü yol) ve bölünmüş yol (duble yol) projelerinin etüd-proje mühendislik hizmetlerini yapmış olmak ve benzer iş olarak kabul edilebilmesi ve ayrıca söz konusu işler kapsamında güzergah ile birlikte köprü veya tünel projeleri gerçekleştirmiş bulunmak şartı aranacak.

Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterlilikleri tespit edilenler arasından 6 aday teklif vermek üzere davet edilecek. İhale dokümanları davet mektubuyla birlikte davet edilecek firmalara gönderilecek. Ön yeterlik değerlendirmesi 9 Ağustos 2004 günü yapılacak.

Hattın ilk etap da güzergah tespiti, maliyeti ile ilgili detay proje çalışmaları daha sonra da yapımla ilgili ihale süreci başlatılacak.

Daha önce Ankara-İstanbul arasında da benzer bir çalışma yapılmış, rehabilite edilen raylar üzerinde çalışan trenler hızlandırılmıştı. İki hafta önce raydan çıkan hızlandırılmış tren, 38 kişinin ölümüne, çok sayıda yolcunun da yaralanmasına yol açmıştı. Kazanın sebebiyle ilgili inceleme, uzman bilimadamları tarafından yapılıyor.
Dünya

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz