reklam

09 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Yatırımcının gözdesi

Enerji ve ulaşım açısından sahip olduğu avantajlarla ilgi çeken ALOSBİ'de altyapı çalışmaları hızla sürüyor.

Altyapı çalışmaları devam eden ve tam kapasiteye ulaştığında Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi olması beklenen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımcının gözdesi oldu. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Ticaret odası Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri yapılan çalışmaları yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Modern bir sanayi kenti
Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Saka, "Aliağa Organize Sanayi Bölgesi tam kapasite çalışmaya başladığında, hiç bir eksiği olmayan modern bir sanayi kenti olacak" dedi.

Bölge değişecek
Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Saka, ALOSBİ'de fabrikaların kurulmaya başlamasıyla birlikte bölgenin sosyo- ekonomik çehresinin değişeceği belirterek, "Aliağa OSB'nin bölgemizde meydana getireceği ticari, ekonomik ve sosyolojik değişime herkesin hazırlıklı olması gerekiR. Aliağa'yı çok güzel bir gelecek bekliyor. Altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor" dedi.

ALOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Saka, "Bölgede enerji santrallerinin olması, sanayicinin kaliteli ve kesintisiz enerji ihtiyacına cevap verecek. Limanlara yakınlık, ayrıca Çanakkale ve Soma bağlantısıyla İstanbul hattına ulaşımın kolaylığı da bölgenin en büyük avantajları arasında yer alıyor" dedi.
Yine ALOSBİ'de bir ilki geçekleştirerek Kunduz Barajı'nın yapılıp, işletilmesi hakkını aldıklarını söyleyen Saka, "ALOSBİ, hiçbir eksiği bulunmayan, modern bir sanayi kenti olacak. Hedefimiz, istihdamı artırmak, planlı kentsel ve bölgesel kalkınmayı sağlamak, toplu konut projeleri ile uydu kentler oluşturmak" dedi. Saka, tüm yatırımcıları, karayolu, denizyolu ve demiryolu ağıyla bütün ulaşım ve diğer altyapı olanaklarına sahip olan ALOSBİ'ye yatırıma davet etti.
Yeni Asır - Erdal Çarboğa

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Uygulama forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz