reklam

09 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Ürdün'den GAMA'ya dev santral projesi

Al Samra santralinin yapım işini Gama-Black&Veatch konsorsıyumuna veren sözleşmeye imzayı Gama Holdıng Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer ve Ürdün Elektrik Üretim Şirketi Genel Müdürü Abdelfatah Al-Nsour attı.
Ürdün'ün en büyük santrallerinden biri olacağı belirtilen Al Samra santralinin yapım işini GAMA-Black&Veatch konsorsiyumuna veren sözleşme, Ürdün'de imzalandı.

Gama projeyi 173 milyon dolara anahtar teslim olarak yapacak.

Ürdün Enerji Bakanı Azmi Khrisat, imza töreninde yaptığı konuşmada, ülkede elektrik sektörünün geçen yıl yüzde 6 büyüdüğünü ve elektrik talebinin artmaya devam ettiğini söyledi.

Al Samra Santrali projesinin artan talebe cevap verebilmek için gündeme geldiğini vurgulayan Khrisat, santralin yapımı için açılan ihaleye 6 şirketin katıldığını, teknik ve ticari değerlendirmenin ardından GAMA-Black&Veatch konsorsiyumunun ihaleyi kazandığını belirtti.

Ürdün Enerji Bakanı, kurulacak santralin 2006 yılında Mısır'dan doğalgazın gelmesiyle, ülkenin en etkili santrallerinden biri olacağını ifade etti.

Konsorsiyum adına konuşan Black&Veatch Başkanı Ronald Wood ise projedeki işbirliği nedeniyle Ürdün ve Türk tarafına teşekkür ederken, konsorsiyumun güçlü bir yapım ve mühendislik kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

Projenin Ürdün için öneminin farkında olduklarını kaydeden Wood, öngörülen teslim tarihlerine uyacakları sözü verdi.

26 ayda bitecek
Ürdün Elektrik Üretim Şirketi'nin 2003 yılında ihaleye çıkarılan proje kapsamında 300 megawat kurulu güce sahip Al Samra Santralı, kombine çevrim santralı olarak inşa edilecek.

İlk ünitesi 13 ay, ikinci ünitesi 16 ay sonra işletmeye alınacak olan santralın kombine çevrim operasyonu 26 ayda tamamlanacak. Toplam bedeli 173 milyon dolar olarak açıklanan Al Samra Santralı Projesi, anahtar teslim bazında gerçekleştirilecek. İhaleyi kazanan GAMA-Black&Veatch konsorsiyumunda GAMA, ekipman tedarik ve yapım hizmetlerini üstlenecek.

GAMA, Türkiye'ye ayda 20 milyon dolar sağlıyor
İnşaatı gerçekleştirecek olan GAMA, dünyanın 84'üncü en büyük müteahhitlik firması durumunda bulunuyor. Grup şirketleri bugüne kadar Türkiye'de 2.5 milyar dolar, yurtdışında da 1.5 milyar dolarlık proje gerçekleştirdi. Grubun devam eden projelerinin toplam bedeli 1.5 milyar dolar olarak belirlenirken, toplam 13 bin kişiyi istihdam ediyor.

Yurtdışında 8 bin işçiye sahip firma, Türkiye'ye aylık 20 milyon dolarlık işçi dövizi girişi sağlıyor. Şimdiye kadar Rusya, Irak, İrlanda, Libya gibi birçok ülkede iş yapan GAMA, halen Suudi Arabistan'da da dünyanın en yüksek kapasiteli çimento üretim tesislerinin yapımına ilişkin projeye de devam ediyor.
CNN Türk

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar forumunda; Mimarlar, peyzaj mimarları, şehir plancıları, iç mimarlar meslekleriyle ilgili genel konuları tartışabilirler.

Foruma gözat

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz