reklam

09 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

TCDD'den uluslararası ihale

Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nün modernizasyonu çerçevesinde gündeme getirilen Adapazarı'nda kurulması öngörülen hızlı tren vagonları, elektrikli tren dizileri ve raylı sistem araçlarıyla ilgili tesislerinin yapımı için açılan uluslararası ihalede değerlendirme çalışmaları tamamlandı.

TCDD Genel Müdürlüğü'nün Adapazarı'ndaki ortak yatırım için yabancı firma seçimi konusunda açtığı ihalede, en ileri teknoloji ve diğer teknik kriterlere yönelik verdiği teklifle Güney Koreli Rotem (Hyundai) firmasının önde olduğu öğrenildi. Devlet Demiryolları'nın bünyesinde oluşturulan özel komisyonun bu yönde yürüttüğü çalışmaları, geçen günlerde tamamlayarak TCDD Yönetim Kurulu'na gönderdiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, üç uluslararası firmanın yabancı sermayeli ortaklık tekliflerini belirlenen kriterler çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda, TCDD Özel Komisyonu raporuna göre, ilk sırayı Güney Kore'nin Rotem (Hyundai) firması aldı.

Adapazarı Vagon Fabrikası'nda yeni teknolojiyle vagon üretimini öngören tesisler için yabancı sermayeli şirket ortağını belirlemek amacıyla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'ın bilgisi dahilinde hazırlanan değerlendirme raporlarının, TCDD Yönetim Kurulu'nca onaylanmasının ardından ihalede ilk sırayı alan teklif sahibi firma ile yabancı ortaklık anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Onaylanması bekleniyor
TCDD'nin TUVASAŞ Adapazarı tesislerinin yabancı sermayeli ortaklık seçimi için son elemeye kalan Güney Koreli Rotem'in yanı sıra bu konuda açılan uluslararası ihaleye Alman Siemens ve Kanadalı Bombardier firmaları da teklif getirmiş, bu firmalarla da geçen günlerde pazarlık görüşmeleri yapılmıştı.

TCDD Yönetim Kurulu'nca alınan TUVASAŞ Adapazarı tesislerine yönelik yabancı ortaklık seçimi kararına göre hazırlanacak yabancı sermayeli şirket ortaklığının Ulaştırma Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Yüksek Planlama Kurulu'nda da ele alınarak onaylanması bekleniyor.
Cumhuriyet

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Uygulama forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz