reklam

13 Ağustos 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Yeşil talana maskeli protesto

AKP'nin ilçedeki yeşil alanları satma planına geçit vermeyeceklerini belirten Kadıköy Kent Konseyi, Bağdat Caddesi'nde eylem yaptı.

Kadıköy Kent Konseyi, AKP'nin ilçedeki yeşil alanları satmak istemesini maskeli eylem ile protesto ederek bu satışa izin vermeyeceklerini vurguladı.

Kadıköylüler, AKP hükümeti tarafından toplu konut yapımı için Bağdat Caddesi'ndeki Tarım İl Müdürlüğü binası ve Göztepe Çiftehavuzlar'daki İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün arazisinin satışa çıkarılmasını protesto etti.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından, çeşitli meslek odası temsilcileri, dernekler, muhtarlar ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile kurulan Kadıköy Kent Konseyi, Bağdat Caddesi'nde maskeli eylem yaptı. Konsey üyeleri, ''Kadıköy'ün trilyonlarca lira değerindeki, ilçenin akciğeri niteliğinde olan bu iki arazi, 23 Ağustos'ta ihale ile satılacak. Bu araziler, kaynak yaratma uğruna birilerine peşkeş çekilecek. Böylece ilçemizin nefes alma noktaları kapanacak'' dediler.

''Kadıköy'de nefes almak zorlaşacak'' mesajının vurgulandığı protesto gösterisinde, yurttaşlara da maske dağıtıldı ve imza kampanyası başlatıldı.

'Kamu yararı gözetilsin'
Kadıköy Kent Konseyi Genel Sekreteri Şule Onur , satışa çıkarılan yeşil alanların kamuya ait olduğunu anımsatarak ''O halde kamu yararı gözetilmeli. Kadıköy, yeşil alana ihtiyaç duyan büyük bir ilçe. Neden bu alanlar ikinci, üçüncü Özgürlük Parkları olmasın?'' dedi.

'Halkın görüşü alınsın'
İnsanların en küçük yeşil alanı dahi aradığı günümüzde buraların kamu yararına kullanılması gerektiğini vurgulayan Onur, ''Eğer bu araziler satılırsa ne yapılacağı belli değil. Daha sonra bu konuda Kadıköy Belediyesi'ne bile bilgi sorma zahmeti gösterilmedi. Projenin ne olacağı belli değil'' diye konuştu.

TMMOB Mimarlar Odası Kadıköy Şube Başkanı Sabri Orcan da kamunun malı olan bir yerin, kamunun görüşü alınmadan satılmaya kalkışılmasının, ''kötü bir politika uygulandığı izlenimi bıraktığını'' dile getirdi.

Bağdat Caddesi üzerindeki Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na ait Tarım İl Müdürlüğü, arazisi nedeniyle Adnan Menderes hükümetinden bu yana başka amaçlarla kullanılmak istenmişti. Ancak arazi için konulan ''tarım yapma şartı'' nedeniyle başka amaç için kullanılamamıştı. Konumunun da özelliği nedeniyle son olarak Turgut Özal hükümeti Tarım İl Müdürlüğü'nü, bu araziden çıkarmaya çalışmıştı. Ancak başlatılan imza kampanyasına Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de destek verince, bu istekten geri adım atılmıştı. Şimdi ise AKP, bu bölgeyi ve Göztepe'deki İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün arazisini satışa çıkardı.
Cumhuriyet

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Yurtiçi ve yurtdışındaki ürün tasarımlarını ve yaratıcı çözümleri Endüstri Ürünleri Tasarımı forumunda tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz