reklam

17 Ağustos 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Türel tramvay için sabır istedi

Akşam Akdeniz'in nostaljik tramvay haberlerine Başkan Türel'den yanıt geldi. Türel raylı sistem inşaatı konusunda vatandaştan sabır beklediklerini söyledi.

Akşam Akdeniz'in nostalji tramvayının hem esnafın işlerini baltaladığı hem de yayaların can güvenliğini tehlikeye attığı yönündeki yayınlarına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den yanıt geldi. Türel, 'Halkın sıkıntısını anlıyorum. Ancak raylı sistem çalışmalarında kentin bütünlüğü göz önüne alınmalı. Böyle önemli bir konuda tüm detayları ortaya koyup uzun vadeli planlama yapmak gerekiyor' dedi.

Halkın sıkıntısını anladığını belirten Türel, 'Göreve geldiğimiz günden itibaren raylı sistem konusunda çalışmalara başladık. Raylı sistem üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Halkımızın biraz sabırlı olup beklemesini istiyoruz. Antalya için en iyi çözümü bulacağız. Bundan herkes emin olsun' diye konuştu.

Raylı sistem önemli
Raylı sistem çalışmalarında tüm detayların ortaya konularak uzun vadeli planlama yapılması gerektiğini anlatan Türel, 'Kent içi ulaşım sorununun çözülmesinde raylı sistem büyük rol oynuyor. Böyle önemli bir konuda, ulaşım master planını da düşünerek karar vermek lazım. Öncelikle kent içindeki bazı önemli akslarda raylı sistem projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz' dedi. Antalya'nın trafik sorununa da değinen Başkan Türel, şunları söyledi:

'Bir turizm kenti olan Antalya, kişi başına düşen özel araç sayısı bakımından Ankara ve İzmir'in ardından üçüncü sırada yer alıyor. Araç sayısının yanı sıra kent nüfusu da küçümsenmeyecek kadar önemli bir sorun. Bu nedenle çeşitli önlemler alınmasına ve çığır açacak yeni projeler üretilmesine hız verdik. Bunları da en kısa sürede hayata geçireceğiz. Yeter ki halkımız birazcık sabırlı olsun.'
Akşam - Sercan Aytiş

 

 

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Eğitime dair genel görüş ve önerilerinizi Eğitim forumunda paylaşabilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz