reklam

23 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Saklı kalmış tarihi eserler turizme kazandırılacak

Fatih Belediyesi, ilçedeki tarihi eserlerin turizme kazandırılması için harekete geçti. Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi eserlerin restorasyonunu yaparak bölgeyi turizm açısından canlandırmayı amaçlayan Fatih Belediyesi, Topkapı Holiday Inn Otel'de bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler ve Yatırımcılar Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, müzik yapımcısı Şahin Özer ve turizm yatırımcıları katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarihi eserlerin restorasyonunun belediye tarafından yapılacağını kaydetti. Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları, İvaz Efendi Camii, Zeyrek Evleri ve Fener-Balat mahallelerinin restorasyona tabi tutulacağını belirten Demir, tarihi eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması için bu ve benzeri eserlere gerekli önemin gösterilmesi gerektiğini vurguladı. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, belediyenin projesine ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Demir'in tarihi eser gezisi Bizans dönemine ait ‘Tekfur Sarayı ile başladı. İmparatorların taç giyme törenlerinin yapıldığı sarayın altyapı sorununu gidereceklerini belirten Başkan Demir, tarihi eserin bulunduğu alanda konser, sergi, söyleşi gibi kültürel etkinlikler yapılabileceğini kaydetti. Tarihe yolculuğun ikinci durağı ‘Anemas Zindanları' oldu. 1200'lü yıllarda yapılmış zindanlar, dönemin soylularının yattığı hapishane olarak biliniyor. Fatih'te yaşayan çok az kişinin bu eseri görebildiğini ifade eden Mustafa Demir, yoğun çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yatırım planına Anemas Zindanları'nın da alındığını kaydetti. Başkan Demir, sarayın restorasyonunun yapılmasından sonra kullanım amacını, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarına danışarak belirleyeceklerini söyledi. Projeye Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Ulusal Ahşap Birliği de destek veriyor. Tarihi zindanın, turistlerin yoğun ilgisini çekeceğine inandığını belirten TUROB Başkanı Timur Bayındır, eserin yap-işlet-devret modeli ile turizme kazandırılacağını kaydetti. Ziyaretçiler son olarak eski Türk evlerinin bulunduğu Zeyrek semtini gezdi. Bölgedeki tarihi konaklarda restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını aktaran Demir, çalışmalar bittikten sonra bu konakları satacaklarını sözlerine ekledi.
Zaman

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz