reklam

23 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Dere yataklarına yapılan binaların istimlakına başlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, kimseyi mağdur etmeyeceklerini, tapusu olmayanlara da enkaz bedeli ödeyeceklerini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün başlacak istimlak çalışmalarıyla ilgili olarak "kimseyi mağdur etmeyeceğiz, tapusu olmayan vatandaşa da sadece enkaz bedeline vereceğiz" dedi. Topbaş, hedeflerinin uzun vadede konut sahibi yapmak olduğunu da söyledi.

Topbaş, dere yatakları üzerinde kurulu yerleşim birimlerindeki istimlakın, hak sahiplerine ev, hazine arazisi üzerinde konutu bulunanlara ise enkaz bedeli olarak yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı, fiyatlandırmanın güncel bedeller gözetilerek yapılacağını da söyledi.

CNN Türk'e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz hafta sel felaketinden etkilenen bölgelerde bugün başlayacak istimlak çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Tapusu kendisine ait olsun olmasın kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Topbaş, "vatandaşlarımızın uzun vadede konut sahibi olmasını sağlayacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, son günlerde merak konusu olan tapusu olmayan vatandaşların durumuyla ilgili olarak yasalar kapsamında hareket edeceklerini vurguladı.

Topbaş, bu çerçevede kimseyi haksızlığa uğratmayacaklarının altını çizerek "vatandaşın binası kendi mülkü değilse, hazine arazisi yapmış ise yasa olarak bunun bedelini veremezsiniz. Enkaz bedelini verirsiniz. O da nedir, kullandığı betondur, tuğladır, çimentodur. Bunlar hesaplanır ve peşin olarak ödenir" dedi.

Topbaş, amaçlarının vatandaşları uzun vadede konut sahibi yapmak olduğunu belirterek "Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu değeri yaklaşık 30 milyar lira olan 400 konutu var. Vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Vatandaşımız da aylık 100-150 milyon lira olmak üzere 10-15 yıl çerçevesinde kira öder gibi ev sahibi olacak diye konuştu. Topbaş, tüm Türkiye'de bu sistemin yerleştirilmeye çalışıldığını ve belediye olarak İstanbul'da konut üretmeye devam ettiklerini duyurdu.

Topbaş, istimlak ve su kanalları için hesaplanan 4 milyar dolar için yurtdışı fonlarından ve hükümetten destek alacaklarını belirterek "Gümrük Birliği'nin bazı kolaylıkları var onları kullanacağız, İSKİ kendi özkaynaklarıyla birçok konuyu halletti. Kollektif çalışmalarla bu parayı sağlayacağız" dedi.

İstimlak bedellerinin ise belediye kaynaklarından ödeneceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı "atık su kanalları büyük ölçüde tamamlandı. Yağmur suyu kanalllarında ciddi problemler var. O da çözülüyor. Mahalle ve sokaklardaki sorunları ilçe belediyeleri, ana arterlerdeki problemleri ise Büyükşehir Belediyesi halledecek" diye konuştu.

Kadir Topbaş, kaçak yapılarla ilgili çalışmaların son hızla devam ettiğini ve belediye ekiplerinin aldıkları ihbarlar doğrultusunda yıkımlar gerçekleştirdiğinin altını da çizdi.
İBB

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz