reklam

23 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Tarihi mekanlara ‘emlak’ dopingi

Bakımsızlık, ilgisizlik, ödeneksizlik gibi daha bir çok sebeple bugüne kadar harabe şeklinde de olsa varlıklarını sürdüren tarihi miraslarımız, turist ve turizmcilerin tarihe yönelmesiyle bir kez daha önem kazandı. Bizans’tan bu yana birçok eseri ile turistlerin en gözde mekanlarından olan İstanbul, artık sadece Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı ile değil, Binbirdirek Sarnıcı, Miniatürk, Pier Loti, Balat, Cihangir gibi semtleriyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları ve Zeyrek bölgesinin bulunduğu Fatih’te turizme kapalı tutulan ve gün ışığına çıkartılmayı bekleyen daha birçok tarihi yapının bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu tarihi yapıları restore ederek turizme açmak istiyoruz. Her türlü ihtiyaçları belediyemizce karşılanacak bu yapılar için turizm yatırımcılarından destek bekliyoruz” dedi.

Turizmcilerden de destek
Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları ve Zeyrek bölgesini kapsayan gezi öncesinde Topkapı Holiday Inn Otel’de, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un da aralarında bulunduğu turizmcilerle biraraya gelen Demir, Fatih’te, gelecek kuşaklara aktarmak zorunda oldukları birçok tarihi eser bulunduğunu söyledi. Yatırımcıların teknik anlamda tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı sözünü veren Başkan Demir’e, geziye katılan işadamları Şahin Özer, Mazhar Olcay, Bircan Eresin, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Yılmaz Işıkçı ve TUROB Başkanı Timur Bayındır’dan destek geldi.
Türkiye

 

 

 

 

 

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz