reklam

25 Ağustos 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Yapı Sektörü Antalya'da Buluşacak

Türk yapı ve inşaat sektörlerinin her yıl geniş ürün yelpazesi ile temsil edildikleri BAUCON YAPEX -Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri ve Yapı Yenileme Fuarı, 25-28 Kasım 2004'te Antalya'da 12. kez düzenleniyor. Yerli ve yabancı menşeyli 300'ün üzerinde sektör kuruluşu ve 25.000'in üzerinde seçkin ziyaretçi 2004'te de Antalya Expo Center'da geniş bir ticaret hacmi için buluşacaklar.

Türkiye'nin Ege ve Akdeniz sahilleri; binlerce tesisi, yüksek yoğunluklu kentleşme potansiyeli, mevcut yapıların yenilenme periyodlarının sıklığı gibi etkenlerle, yapı ve inşaat söktörleri için olduğu kadar, yapı yenileme, bakım-onarım faaliyetleri için de ülkenin en dinamik pazarı sayılıyor. Özellikle Antalya'nın gelecek dönemlere yayılan kentleşme ve yapılaşma trendi, yüzbinlerce yeni konut yapımını ve yapı modernizasyonlarını programına almış durumda.

BAUCON YAPEX Fuarları'nın her organizasyonunda ortaya çıkan geniş iş hacmi, bölgenin ticari dinamizminden kaynaklandığı kadar; fuarda biraraya gelen, sektör kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri, seçkin ve profesyonel izleyici kitlesinin yüksek iş performansı ile de birleşerek oluşuyor.

Mimarlar Odası ve Arkitera Mimarlık Merkezi etkinlikleriyle bu yıl da fuarda yer alıyor
Baucon Yapex'de bu yıl Mimarlar Odası ve Arkitera Mimarlık Merkezi'nin çeşitli toplantı organizasyonları yer alıyor. Antalya Mimarlar Odası tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesince de desteklenen "Kültür ve Turizm" konulu uluslararası sempozyum, fuar süresince yurtdışından gelecek birçok mimar ve akademisyene ev sahipliği yapacak. Sempozyumda turizm ile kültürel değerler ve tarihi yapılar arasında etkileşimler tartışma gündeminde olacak.

Arkitera Mimarlık Merkezi de bu yılki fuara önemli toplantı organizasyonları ile hazırlanıyor. Merkezin fuar süresince düzenleyeceği toplantılar arasında "Akdeniz Otel Mimarisi" ve "Antalya'da Mimarlık Kentleşmenin Neresinde?" konulu panel ve konferanslar bulunuyor. Arkitera Mimarlık Veritabanı (AMV) Genç Mimar Ödülü'nün sergisi de bir diğer etkinlik olacak. Ayrıca Doğa Yayın Grubu fuar süresince mesleki toplantılar gerçekleştirecek.

Diğer Fuarlar
16-19 Aralık 2004 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecek olan Tadilat'2004 (Yapılarda Bakım & Onarım ve Yenileme Fuarı), bölgedeki sezon öncesi yapı tadilatları ve özellikle de turistik tesis yenilemelerine yönelik olarak düzenleniyor. Fuarın ana hedefi; bölgede artarak devam eden çok katlı yeni konut yatırımları ile birlikte Bodrum-Antalya-Alanya arasındaki tüm sahil bandında bulunan turistik işletme yapıları. Bu kapsamda bölge her yaz sezonu öncesinde önemli bir tadilat potansiyeli ile birlikte yüksek hacimli bir yapı-bakım-onarım pazarı kapasitesi taşıyor.

Antalya, gelecek 10 yıllık dönemde ihtiyaç duyacağı ve kentin yapılaşma gündemine girmiş bulunan yaklaşık 300.000 yeni konut kapasitesi ve mevcut turistik/sanayi yatırımları ile "Kapı-Pencere" sektörünün de önem kazandığı bir kent. 16 - 19 Aralık 2004'te her tip pencere/doğrama ve kapı sistemleri Antalya'da Windoor Fuarı'nda inşaatçıların karşısına çıkacak.

Yeni konut inşaatlarının geniş bir alana yayıldığı ve her geçen yıl artarak büyüyen konut pazarına ek olarak büyük ölçekli yeni turistik tesislerin çok büyük hacimde doğrama sistemi pazarı yarattığı Antalya'da Windoor Fuarı, pencere&kapı endüstrisi ile inşaatçıların buluşma noktası olacak.

Fuarlar hakkında ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz.
BAUCON YAPEX
Tadilat'2004
Windoor
Arkitera

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa Profesyonel Yaşam forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz