reklam

25 Ağustos 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

CHP'li Özpolat: Okul ihalelerine şaibe karıştı

İstanbul'da yapılan 49 okul ihalesinin şaibeli olduğunu öne süren Özpolat, söz konusu ihalelerde kamu yararının gözetilmediğini savundu.

CHP MYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat , İstanbul'da yapılacak 49 ilköğretim okulunun ihaleleriyle ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Özpolat, Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen 'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 49 ilköğretim okulunun ihalesine şaibe karıştığını, bu durumun kamu vicdanını rahatsız ettiğini belirtti. İhalelerin AKP'ye yakın firmalara, yapılabilir en uygun rakamların çok üstünde bedellere verildiğinin iddia edildiğini anımsatan Özpolat, ''Maliyetlerin belirlenme kriterleri, İhale Yasası'na uymamaktadır. İhalelerde kamu yararı gözetilmemiş, daha avantajlı teklifler göz önünde bulundurulmamıştır'' dedi. Rakamların da hukuk dışı yöntemlerle oluşturularak kamuoyunda AKP'ye yakınlığı ile bilinen yandaş firmaların kollandığını kaydeden Özpolat, ihalelerin bu firmaların lehine sonuçlandırıldığını belirtti. CHP milletvekili Özpolat, ihaleler kesinleşmeden Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini ve geleceğini ilgilendiren bu konudaki kuşkuların giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Özpolat önergesinde Bakan Ergezen'e şu soruları yöneltti:
* Toplam 88 trilyon lira bedelle verilen ihalelerin aslında 75 trilyon lira civarında sonuçlandırılmasının mümkün olduğu iddia edilmektedir. Aradaki farkla en az 8 okul daha yaptırılabileceği düşünülürse Milli Eğitim'in çeşitli maddi güçlükler içinde yürütüldüğü ülkemizde bu sayı sizce de önemli bir eksikliği gidermeyecek midir?

* İhalelerin bundan böyle davetiye usulüyle yapılacak olması herkesin katılımına açık olmayan, sadece istenen firmaların davet edileceği kuşkulu ihaleler döneminin başlaması anlamına gelmeyecek mi?
Cumhuriyet 

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Uygulama forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz