reklam

27 Ağustos 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Los Angeles "Grand Avenue" için takımı belirledi

Ağustos ayı başlarında Los Angeles Grand Avenue Yetkilileri, sabırsızlıkla beklenen Grand Avenue ve Los Angeles'ın kent merkezindeki konutların satışı için yapılan anlaşmada New York tabanlı Related Companies'i "müzakere için özel hak" ile ödüllendirdi.

Karar, New York'taki Time Warner Center ve Cleveland'deki Forest City Development'ı yeni tamamlayan Related ile aylarca süren müzakereler sonucu alındı. Gelişim yapılacak bölge, ticaret alanlarından oluşan gökdelenlerin sıralandığı, Disney Konser Salonu, Modern Sanat Müzesi, Dorothy Chandler Pavyonu gibi kültür merkezlerinden oluşan caddenin 288 bin metrekarelik alanını kapsıyor.

Sonuçta kent yetkilileri, Grand Avenue ile belediye binası arasındaki bağlantıyı sağlayan, kentsel etkinliklerin, kültürel toplantıların ve açık havada yapılan gösterilerin tek bir merkezde toplanması için 16 hektarlık bir kullanım alanına sahip park oluşturmak istiyor.

Related'ın büyük tasarım ekibi, John C. Cushman, III, MacFarlane Partners, Skidmore, Owings & Merrill LLP, Morphosis, Elkus/Manfredi Architects Ltd., Gustafson Guthrie Nichol Ltd., Levin & Associates, Suisman Urban Design, Biederman Redevelopment Ventures Corp., Richard Koshalek, Lee Andrews Group, Inc., Merry Norris Contemporary Art, Polis Builders, Ltd, Saybrook Capital LLC, and Manatt, Phelps & Phillips LLP gibi şirketlerden oluşuyor.

Tasarımın henüz başlamadığını söyleyen, ancak SOM'dan David Childs ile Eylül'deki toplantı tarihini belirleyen Morphosis'ten Thom Mayne, birlikte çalışmak için büyük bir ekip olduğunu ve kent merkezindeki kentsel tipolojiyi değiştirecek bir kültürel merkezi bir araya getirmek için de büyük fırsat olduğunu belirtti.
Architectural Record - Allison Milionis
Çeviren: Rabia Alga - Arkitera

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Internet hakkında sormak istediğiniz sorular, önerileriniz, beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz siteler, web tasarımı bu başlık altında

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz