reklam

28 Ağustos 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Altepe’den tarihi eserlere ilgi

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı İmparatorluğu'na ilk başkenti Bursa'da önceki dönemlerde görev yapan yönetimlerin tarihi eserlere ilgisiz kaldığını ileri sürerek, "Bizden öncekiler sanki hiç çalışma yapmamışlar. Nereye el atsak, elimizde kalıyor. Öncelikli olarak durumu kötü olan tarihi binaları düzenleyeceğiz" dedi.

Altepe, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, Bursa'nın tarihini, kültürünü ve sanatını ön plana çıkarmak için hazırladıkları projeleri anlattı. Bursa'daki tarihi eserlerin restorasyonu belediye olarak yaptıklarını, bunun yanında da bazı kurum ve kuruşlara teklif götürerek yardım sözü aldıklarını belirten Altepe, "Tarihi eserlere restore eden kişi, kurum ve kuruluşların isimlerini asacağız. Ayrıca restorasyon yapana kullanım hakkı da vereceğiz. Bir şirketin tarihi eser binasının olması o şirkete dünya çapında prestij kazandırır" diye konuştu.

Altepe, önceki dönemlerde görev yapan yönetimlerin tarihi eserlere ilgisiz kaldığını iddia ederek, "Bizden öncekiler sanki hiç çalışma yapmamışlar. Nereye el atsak, elimizde kalıyor. Öncelikli olarak durumu kötü olan tarihi binaları düzenleyeceğiz. Bursa'daki tarihi eserleri yapısına uygun restore edip, kullanmak istiyoruz. Tarihi eserleri özelliğini kaybetmeyecek şekilde yaşatacağız. Hamamsa hamam, medrese ise medrese olacak. Orası başka amaçla kullandırmayacağız. Ancak düzenleme yapamayacağımız binalar değişikliğe uğrayabilir. Osmangazi'nin tarihi eserlerini ayağa kaldırmak için bu göreve talip olduk. Bu görev çok önemli. 5 yıl içinde Bursa'yı ayağa kaldıracak adımlar atacağız. Bunu tüm Bursa'lılar görecek" şeklinde konuştu
Yeni Bursa

 

 

 

 

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz