reklam

03 Eylül 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Ankara'da gecekondular yıkılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2400 modern konuta ilişkin protokolü imzaladı.

Başkentte havaalanından şehir merkezine giden yolda sağlı sollu yer alan binlerce gecekondu modern konutlara dönüştürülüyor.

Projenin çıkış noktalarından biri de başkentte gelen yabancı konukların ilk gördükleri manzarayı yeniden düzenlemek. 14 ayda tamamlanacak proje sürerken gecekondu sakinleri ya kiraya çıkacak ya da belediyenin lojmanlarına yerleştirilecek.

Başkent'in giriş kapısı Esenboğa Havaalanı'nı Ankara'ya bağlayan yol kenarındaki gecekondular, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'yle yerini modern ve çok katlı konutlara bırakacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndaki imza töreniyle projede ilk adım atıldı.

Gecekondudan modern konutlara
Projeye göre, iki ay içinde 2200 gecekondu yıkılarak yerlerine 2400 konut yapılacak. Meydanlardaki çeşmelerde çamaşır yıkayan, evlerinin önünde yün döven, yaktıkları tandır ateşinde ekmek pişiren bölge sakinleri endişeli.

Kimi zaman 500 metrekarelik alana kurulu evler içinde iki hatta üç aile birlikte yaşayan gecekondu sakinleri, proje kapsamında kendilerine verilecek 80, 100 ya da 120 metrekarelik konutlarda nasıl yaşayacaklarını düşünüyorlar.

Kira ve lojman desteği sağlanacak
Tapu sahibi gecekondu sakinleri 14 ayda tamamlanacak proje sürerken kiraya çıkacaklar ya da belediyenin boş lojmanlarına yerleşecekler. Hükümet proje sürerken kira desteğinde de bulunacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , konuyla ilgili olarak "ben bir iki bakandan duydum, konuklarla aynı arabada giderken etraflarına bakmasınlar diye lafa tutmaya çalışıyorlarmış. Bu görüntüden kurtulacağız" dedi.

Yabancı konukları arabada lafa tutmaya son
Projenin hayata geçirilmesiyle yabancı devlet başkanlarını, dışişleri bakanlarını Türk meslaktaşları, Esenboğa'dan Ankara'ya giden yolda çevresindeki bu manzarayı görmesinler diye lafa tutmak, oyalamak zorunda kalmayacak.

Ancak daha çok Ankara'nın konukları için yapılan proje, evsahiplerine Ankaralılar'a yarayacak. Başkentin giriş kapısında köy hayatı yaşayan Ankaralılar modern konutlarda yaşama şansı yakalayacak.
CNN Türk - Özden Erkuş

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Internet hakkında sormak istediğiniz sorular, önerileriniz, beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz siteler, web tasarımı bu başlık altında

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz