reklam

03 Eylül 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Modern Gelenekselle Buluşuyor


Kaynak: Allied Works Architecture (c) 2004
Ek yapı ve batı avlusu 

Brad Cloepfil'in üniversite müzesini genişletmek için yaptığı tasarım tarihsel ve çağdaş mimarlık arasında bir diyalog yaratacak.

Ann Arbor'da 1946'da kurulan Michigan Üniversitesi Sanat Müzesi, Donaldson and Meier Architects tarafından Beaux-Arts tarzında tasarlanan Alumni Memorial Hall içinde yer alıyor. Art News yakın zamanda müzeyi "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en iyi üniversite sanat müzelerinden biri" olarak tanımlasa da müze, bulundurduğu koleksiyona uzun zamandır yetersiz geliyordu. 16.000 sanat eserinin ancak %3 ya da %4'ünü sergileyebilen müzenin geçici sergiler, eğitim etkinlikleri ve koleksiyon arşivleri için de yeterince alanı yoktu.


Doğu avlusu

Fakat tüm bunlar, yenilemiş ve genişletilmiş müzenin 2008'de açılmasıyla bitecek. Portland, Oregon merkezli Allied Works Architecture'dan Brad Cloepfil'in Integrated Design Solutions'la beraber tasarladığı 35 milyon Dolar'lık proje 5.000 metrekarelik ek binayı ve Alumni Memorial Hall'un tam restorasyonunu ve yenilemesini içeriyor.

Ek bina, müzenin alanını iki katından fazlaya çıkaracak ve burada yeni galeriler, koleksiyonlar, depo, arşiv, çalışma alanları, bir oditoryum, sınıflar ve işlikler yer alacak. Bunların yanı sıra genişletilmiş bir müze mağazası ve buluşma noktaları da olacak.

Allied Works tarafından tasarlanan ek bina müzeyi kuzeye doğru değiştirilmiş bir T formunda genişletiyor ve mevcut binayı ana aks doğrultusunda biri sokağa diğeri üniversite kampüsüne doğru yayılan "kollarla" birleştiriyor. Ek bina dışarıda açık hava sanat enstalasyonları için uygun bir dizi alan yaratıyor ve kampüsün güneybatı köşesini üniversitenin girişi olarak kesinleştiriyor. Üniversitenin 40 hektarlık kampüsünde inşa edilecek son strüktürden biri olan müze ek binası Alumni Memorial Hall'un tam kuzeyinde konuşlandırılmış. Ek, müzenin cephesini State Caddesi'ne doğru genişletiyor. Tasarım, State Caddesi ve Diag arasındaki popüler yaya yolunu koruyor, bu alan kampüsün tam ortasında ve kampüsün etrafında konuşlanmış binalara yönlenen diyagonal kaldırımlardan adını alıyor.


State Caddesi'nden doğu görünüşü

Allied Works Architects yaptığı müze ek binası, masiflik ve transparanlığı dengeliyor; taş, cam ve dikey çelik kaplama arasında bir oyun yaratıyor. Bazı cephelerin trasnparanlığı formun ötesinde binanın fonksiyonlarını da ortaya çıkaracak halka açık alanlar, galeriler ve galerilerde kullanılan doğal ışığın nasıl kullanıldığı hakkında küçük izlenimler veriyor. Bina, sanat için bir nirengi noktası olma özelliği taşıyor.


Güneye bakışla Forum

"Müzenin yeni eklentisinin tasarımı üç temel istekten yola çıkılarak yapıldı," diyor Cloepfil. "Birincisi State Caddesi'ndeki kritik pozisyondan, kampüsün tarihi merkezini Ann Arbor'un sivil ve akademik topluluğuyla birleştirmek. İkincisi, kampüsteki mevcut mimaride temsil edilen farklı tarihi dönemleri birleştirmek ve güçlendirmek. 

Son olarak da, Müze'nin koleksiyonları ve programlarıyla kampüsün gündelik yaşamı arasında doğrudan bir bağlantı yaratmak, böylelikle sanatın, yaşamın ve peyzajın sınırlarını birleştirmek."

Tasarım, tarihi mimarlık ve çağdaş mimarlık arasında bir diyalog kuruyor. Kendi görsel sözlüğünü taş ve camla net bir şekilde ortaya koyarken, aynı zamanda formu ve yığma özellikleri Alumni Memorial Hall'un ana cephelerine bir referans veriyor ve mevcut binanın birincil imge ve müzeye giriş olarak kalmasını sağlıyor. Yeni bir State Caddesi girişi, içinde gece konferansları, performanslar, sınıflar ve diğer halka açık programlar yapılabilen, halka açık foruma açılacak.


Bridge Galerisi

Aslen bir savaş anıtı olarak inşaa edilmiş olan Alumni Memorial Hall'un restorasyonu, pek çok orijinal mimari elemanların restorasyonunu içeriyor. Merkezi Apse'deki ve pek çok diğer halka açık mekanların üzerindeki tepe camları açılacak, varolan kalıplar restore edilecek ve tüm mekanik sistemler yenileriyle değiştirilecek.

Bugüne kadar, müze 35 milyon Dolar'lık proje için gereken fonun yarısından fazlasını edinebildi, bunun da çoğu özel kaynaklardan geldi. Müze yakın zamanda Maxine ve Stuart Frankel Vakfı'ndan 10 milyon Dolar'lık bir bağış aldığını açıkladı. Üniversite kurulu, yeni yapılan eklentiye Maxine, Stuart ve Frankel Ailesi Ek Binası adını vermeye karar verdi.


Alumni Memorial Hall/ Michigan Üniversitesi Sanat Müzesi

Allied Works Architecure, 1994'te Brad Cloepfil tarafından kuruldu ve ABD'deki ilk bağımsız kültürel tesisini Eylül 2003'te St. Louis Çağdaş Sanatlar Müzesi'ni açarak tamamladı. Michigan Üniversitesi Sanat Müzesi şirketin son beş senede yaptığı dördüncü müze. 

Bunların arasında 2 Columbus Circle, New York City'deki Sanat ve Tasarım Müzesi'nin konak yerlerinin yeniden tasarımı ve Seattle Sanat Müzesi'ndeki genişletilme de yer alıyor.

Arch News Now
Çeviren: Anday Bodur -
Arkitera

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yurtiçi ve yurtdışındaki mimarlık okulları ile ilgili görüşlerinizi Okullar forumunda paylaşabilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz