reklam

10 Eylül 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Karşıyaka kurtulacak

Başkanı Durak, "Milli Savunma Bakanlığı ile 10 yıldır süren görüşmeler olumlu sonuçlandı. Naldöken'den Doğançay ve Bayraklı'ya gidecek yolun 3 kilometresi bölgeden geçecek" dedi.

Karşıyaka Belediyesi Meclisi'nde Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Atatürk Ormanı'nın içerisinde kalan alanın imar planlarında göründüğü gibi yol olarak kullanılabilmesi için önemli gelişmelerin sağlandığını bildirildi.

10 yıldır sürdürülen yazışmalar sonucunda Bakanlığın bu alandan kamu yararına çekilmeyi kabul ettiği kaydedildi. Buna göre ormanı çevreleyen çitler geriye çekilecek ve yol için yer açılmış olacak.

Naldöken Köprülü Kavşağı'ndan Doğançay ve Bayraklı'ya gidecek 6 kilometrelik yolun 3 kilometresi Bakanlığın terkettiği bu alandan geçecek.

Tıkanma yaşanmayacak
Başkan Durak, Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanacak sözleşme sonrasında yapılacak yolun Altınyol'a altarnatif oluşturacağını dile getirdi.

Çanakkale yönü ile İzmir'in tek bağlantı yolunun Altınyol olduğunu ve Altınyol'daki bir tıkanmada iki bölgenin bağının kopacağına işaret eden Başkan Durak, "Bir felakat sırasında iki bölgenin bağlantısı kesiliyor. Çözüm için bu yolun yapılması büyük önem taşıyor" dedi.

Öte yandan Durak'ın göreve geldikten sonra olumlu yaklaşmadığı, inşaat halindeki yeni Belediye Sarayı'nın hastane ya da okul yapılması gündeme geldi. Yeni Girne Bulvarı üzerinde kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelen binanın imar planı notuna "özel sağlık ve eğitim tesisi yapılabilir" ifadesi eklendi.

Teklifin kabul edilmesinin ardından konuşan Durak, "Planın iptali söz konusu değil. Bu acele başlanmış bir proje" dedi.

Mevcut binanın 15 trilyon liraya mal olacağını belirten Durak, "Şu an kullandığımız iki bina ile yeni binayı satarsak 21 trilyon kazanırız. 5 trilyonu ile daha merkezi bir yerde yapacağımız yeni binayı 1 yılda bitirebiliriz" dedi.
Yeni Asır

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz