reklam

14 Eylül 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Şeboy, vadiyi genişletiyor

Yedigöller'den sonra Egekent-3 ile Evka-1 arasında kalan doğal vadiye yapılacak tesisin proje çalışmaları tamamlandı.

Buca Belediyesi, Yedigöller'in ardından bu kez Egekent-3 ile Evka-1 arasındaki doğal vadiye yapacağı "Gösteri ve Spor Alanı"nın proje çalışmaları tamamlandı. İçinde 15 bin kişilik stadın da yer aldığı proje Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un yerel seçimler öncesinde Bucalı gençlere verdiği sözlerden biriydi.

150 bin metrekarelik doğal vadiyi sportif rekreasyon alanı olarak düzenleyeceklerini belirten Şeboy, "Stadın yanı sıra, voleybol, basketbol ve step sahalarının da bulunacağı alan, 7'den 70'e tüm Bucalılara hitap edecek. Ayrıca bu alanda dev konserler de düzenlenebilecek" diye konuştu.

Her yaş grubuna
150 bin metrekarelik doğal vadi alanında yalnızca tek bir spor dalıyla ilgili aktiviteler yer almayacak. Kadınlardan çocuklara kadar her yaş grubu ve beğeniye hitap edecek farklı spor dallarının yapımına olanak sağlanacak. Zayıflamak ya da formda kalmak isteyen Bucalı kadınlar, doğal bir ortamda aeorobik ve step yapmanın keyfini çıkaracak. Gençler ve spor tutkunları ise voleybol, futbol, basketbol sahalarında, günün her saati spor yapabilecek. Proje yalnızca spor yapmak isteyenlere değil, seyircilere de olanak sağlayacak. Doğal yapısıyla tribünü andıran vadide mevcut yapı çok fazla değiştirilmeden oturma grupları yerleştirilecek.

2 yılda bitecek
Proje kapsamında doğal vadide 15 bin kişilik bir stad da yapılacak. Proje yaklaşık 2 yılda tamamlanacak. Stadyumun ve diğer spor alanlarının tamamlanmasının ardından ilçedeki spor kulüpleri karşılaşmaları yeni stadta yapılacak. Çevik Bir Meydanı'ndaki Buca Stadı'nda da amatör maçlar oynanacak.

Buradan tüm İzmir yararlanacak
Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, İzmirliler'in oluşturulacak yeni alanda dev konserleri de izleyebileceğini kaydetti. Şeboy "Egekent-3 ve Evka-1 arasındaki alan bu projeyle canlanacak. Nasıl ki Yedigöller, yapıldığı bölgeyi değiştirdiyse Gösteri ve Spor Alanı Projemizde doğal bir vadiye yen ibir görünüm kazandırıcak. Sadece Bucalılar'a değil tüm İzmirliler'e dev bir eser kazandırmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.
Yeni Asır - Nil Kuyumcu Aksüyek

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık ve tasarım dünyası ile ilgili genel tartışma konuları Mimarlık forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz