reklam

14 Eylül 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Venedik Bienali'nde Yapıdaki Değişimler

Venedik Mimarlık Sergisi, Bellini, Gehry ve daha fazlasıyla 21. yüzyıldaki formlar üzerine odaklandı. Venedik Bienali'ndeki 9. Uluslararası Mimarlık Sergisi bu haftasonunu yapı uygulamalarında doğanın değişimi ile açıldı.

7 Kasım'a kadar devam eden Metamorph'ta, aralarında Mario Bellini, Frank Gehry, Zaha Hadid, Daniel Libeskind, Renzo Piano ve Alvaro Siza gibi büyük ustaların da yer aldığı 170'ten fazla mimarın çalışmaları sergileniyor.

Bu yılki serginin teması, yeni teknolojiler sayesinde mimarlıkta meydana gelen değişimleri ortaya koyuyor. Artık en maceracı mimarlar bile hayallerindeki bina tasarımlarını katı bir objeden ziyade adeta yaşayan bir organizma gibi tasarlayabiliyor. Bu eğilim ilk olarak, Frank Gehry'nin estetik açıdan cesur ve başarılı bir tasarıma sahip İspanya'daki Guggenheim Müzesi ile başlamıştı... Gehry'nin Los Angeles'taki Disney Konser Salonu için hazırladığı modeller de bienalde sergileniyor.

Kanada, bienalde Morteal'li mimarlık firması Saucier + Perrotte tarafından temsil ediliyor. 1988'de kurulan şirkete ait, Montreal Botanik Bahçesi'ndeki First National Pavyonu, McGill Üniversitesi Müzik Fakültesi ve Totonto Üniversitesi New College Konutları gibi projeler sergileniyor.

Giardini della Biennale'de yer alan İtalyan pavyonundaki "İçerden Haberler" adlı sergide 40 mimarın konut ve ticari projelerine yer veriliyor.

"Sudaki Şehirler" adlı bölümde, Buenos Aires, Lion ve Seul gibi şehirlerde deniz kıyısının yeniden inşaası konusunda yapılan yeni uygulamalar sergileniyor. Bu bölüm için Venedik Arsenali'nde yüzen bir pavyon sergi mekanı olarak kullanılıyor.

Kanada'dan göç ederek New York'a yerleşen Hani Rashid ve Lise Anne Couture, sergi tasarımına, gösterilerin, kitapların ve katalogların grafik tasarımına imza atan mimarlar da bienalde yer alıyor. Firmaları Asymptote ise yeni jenerasyon mimarlar arasında önemli bir yere sahip öncü bir mimarlık stüdyosu. Metamorph, değişimin kaçınılmazlığını Venedik gibi tarihi bir mekanda vurgulayarak, güçlü bir mesaj vermeyi hedefliyor.
Tandem News - Mark Curtis
Çeviren: Rabia Alga - Arkitera

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

1. İstanbul Mimarlık Festivali

Türkiye'nin ilk mimarlık festivali 4-9 Ekim 2004 tarihleri arasında Hafif Ama Ağır temasıyla Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları'nda gerçekleşiyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz