reklam

06 Ekim 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

‘Genç Mimar’lar ödüllerini aldı

Arkitera Mimarlık Merkezi Veritabanı (AMV) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Genç Mimar Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Arkitera Mimarlık Veritabanı’nın (AMV) yayına açılışının birinci yıldönümünde Arkitera Mimarlık Merkezi ve Kale Grubu Şirketleri tarafından verilen AMV Genç Mimar Ödülü sahiplerini buldu.

‘Genç Mimar Ödülü’ Töreni, 4 Ekim 2004 Dünya Mimarlık Günü’nde Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları’nda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’nın katılımıyla yapıldı.

Ödül Alan Mimarlar
En İyi Genç Mimar Ödülü, 5 genç mimar arasında paylaştırıldı.

Tasarımlarıyla, Boğaçhan Dündaralp, Kerem Enginoğlu-Hasan Çalışlar, Hilmi Güner-Hüseyin Bütüner ödüllerini aldılar.

Mimarlar, ödüllerini, Belediye Başkanı Topbaş ile Vali Yardımcısı Taşbaşı’nın elinden teslim aldılar.

Mimar Başbakandan Mimarlara Ödül
Sultanahmet’teki Tarihi Darphane Binaları’nda düzenlenen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un 3 büyük imparatorluğun tasarım izlerini taşıyan bir kent olduğunu belirterek, bu eserleri korumanın mimarların vazifesi olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı mimar Kadir Topbaş

Topbaş, “Genç ve dimağları genç kalan mimarlar, çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına göre tasarlayabilen bir yapıda olmalıdır. Umuyorum ki önümüzdeki yüzyıl, Türk mimarlarının tasarımlarının izlerini taşıyan örneklerle öne çıkacak. Bundan böyle farklı bir vizyon ortaya koymak gerekir” diye konuştu.

‘Hafif Ama Ağır’ Açılış Etkinliği
AMV Ödül Töreni ve Sergisi, “Gençlik” konusuna odaklanan ve bu yıl birincisi düzenlenen İstanbul Mimarlık Festivali boyunca gezilebilecek.

Ödül Töreni, gençlerin konferans verdiği, atölyeler düzenlediği, toplantılara katıldığı, ‘Hafif Ama Ağır’ temalı İstanbul Mimarlık Festivali’nin de açılış etkinliği oldu. Ödül gecesine Türkiye’nin önde gelen mimar, akademisyen ve basın mensupları katıldı.

Sergi 8 Büyük İli Dolaşacak
Bir hafta süre ile Darphane’de açık kalacak olan sergi, Festival’den sonra Türkiye’nin 8 büyük ilini daha dolaşacak. Böylece AMV Genç Mimar Ödülü, Türkiye’yi dolaşacak sergisi ile, nitelikli ürünler veren genç mimarların işleriyle tanınmasına destek olacak.

Projeler Kitap Haline Getirildi
Ödül alan mimarların projelerinden oluşan sergilerinin yanı sıra, seçilmiş projeleri derlenerek kitap hâline getirildi. Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan kitap, yurt içi ve yurt dışında seçkin kitabevlerinde satışa sunulurken, Genç Türk Mimarlığı’nın yurtdışında da tanınmasına katkı sağlıyor.

AMV Genç Mimar Ödülü'nün Amacı
Mimarların inşa edilmiş binaları başta olmak üzere tasarım alanında yaptıkları her türlü üretim göz önüne alınarak verilen AMV Genç Mimar Ödülü ile nitelikli ürünler veren genç mimarların işleriyle tanınmalarını sağlamak ve çalışmalarının değerlendirilmesi için bir zemin oluşturmak amaçlanıyor.
NTVMSNBC

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

1. İstanbul Mimarlık Festivali

Genç/iş/lik 2: 40 Yaşın Altı Açık "Charrette"

6 Ekim 2004
09:00/18:00
Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları

Festival web sitesinden bilet alabilirsiniz. 

Lafarge Türkiye'nin katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz