reklam

08 Ekim 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

En önemli sulak alanımız İstanbul’dan manzaralar

İstanbul'da dün sabaha karşı başlayan sağanak yağmur, kenti felç etti. 750 su baskını ihbarı yapıldı. Caddelerde su birikmesi nedeniyle trafik saatlerce kilitlendi.

İstanbul, dün saat 02.00 sıralarında başlayan ve gün boyu etkili olan sağanak yağmura teslim oldu. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonucu birçok semti su bastı, yollarda otomobiller sular içinde kaldı, birçok İstanbullu evinden çıkamadı, çıkanlar perişan oldu.

3773 su baskını
Sağanak özellikle Avcılar, Sarıyer, Beyoğlu, Fatih, Mecidiyeköy, Bahçelievler, Ataköy, Kağıthane, Bakırköy, Bağcılar, İstinye, Üsküdar ve Beşiktaş’ta etkili oldu. İSKİ ve itfaiyeye 3773 su baskını ihbarı yapıldı. Başta Alibeyköy, Ayamama, Tavukçu deresi olmak üzere birçok dere taştı, yollarda biriken sel suları, araçlara geçit vermedi.

Okullar tatil
Alibeyköy Deresi’nde dün yapılması gereken yıkımlar ertelendi. Alibeyköy Lisesi, Alibeyköy Meslek Lisesi, Alibeyköy İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Haydar Akçelik Kız Meslek Lisesi sel baskınları gözöününe alınarak tatil edildi. Beykoz’da tüm okullar bugün kaymakamlık kararıyla tatil edildi.

Köprüler felç
Köprü ve geçit altlarının yanı sıra, anacaddelerde de ciddi ölçüde su birikmesi nedeniyle trafik, kent genelinde durma noktasına geldi. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile bağlantı yollarında trafik tıkandı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Kavacık girişi ile Etiler çıkışındaki su birikintileri trafiği kilitledi. Arnavutköy ve Bebek’te otomobiller sular altında kaldı.

Tramvay aksadı
Sabah saatlerinde Topkapı-Cevizlibağ arasındaki tramvay yolunda bir aracın arazılanması nedeniyle Topkapı-Zeytinburnu, elektrik kesintileri sonucu da Zeytinburnu-Eminönü arasındaki tramvay seferleri bir süre yapılamadı. Hafif metronun Bayrampaşa istasyonunu, su baskını yüzünden devre dışı kaldı. Atatürk Havalimanı’nın metro katını su bastı.

Sarıgül'ün villası
Ataköy 11’nci Kısım’da, içlerinde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün villasının da bulunduğu bazı binaların bodrum katları sular altına kaldı. İSKİ de Sarıgül ve diğer villa sahiplerine 20’nci sırada olduklarını söyleyince Sarıgül devreye girdi ve Şişli Belediyesine ait ekipler, Ataköy’e gelerek sokaktaki suları boşalttı.

Yollarda 5 saat
Bostancı’dan saat 07.00’de aracına binenler, Boğaz köprülerindeki trafik sıkışıklığı sonucu, Avrupa yakasındaki işyerlerine ancak öğle saatlerine doğru ulaşabildiler. Yağmur bazı semtlerde elektrik ve telefon kesilmelerine de yol açtı. Yağışın bugün de etkili olacağını bildiren İstanbul Valiliği Kriz Merkezi, vatandaşların gerekmedikçe araçlarıyla trafiğe çıkmamamalarını istedi.
Hürriyet

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

1. İstanbul Mimarlık Festivali

Ödüllü Projeler Sergisi

4 - 9 Ekim 2004
Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları

Philips'in katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz