reklam

20 Ekim 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Kente neşter vuracağız

Şehri sokak sokak gezmeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent yenileme projelerine hız verdiklerini söyledi.

Kentin sorunlarını tanıdıktan sonra sokaklara inmeye başlayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk gezisine Konak'tan başladı. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile Yeşildere, Gültepe, Karabağlar'a giden Kocaoğlu, "Kentin kangren haline dönmüş, acil ele alınması gereken sorunlarına neşter vuracağız" dedi. Gültepe'deki incelemeleri sırasında zaman zaman ayağı kayan Kocaoğlu, "Kendimizin bile yürümekte zorlandığı yollarda insanların yağmurda, çamurda hiçbirşey yokmuş gibi yürümelerini bekleyemeyiz. Sorunları aciliyet durumuna göre mutlaka çözeceğiz. Her ne kadar istimlaklara kaynak bulmak konusunda zorlanıyorsak da acil çözüm bekleyenler için kaynak yaratacağız" dedi.

Hükümet destek versin
Yeşildere'deki heyelan bölgesinde moloz kaldırma çalışmalarını yürüten Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerden bilgi alan Kocaoğlu, heyelan önlemeye yönelik çalışmalara hükümetin de destek vermesi gerektiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynakları çerçevesinde kent yenileme projelerini hayata geçirmeye hazırlandığını anlatan Kocaoğlu, "Hükümet mutlaka afet bölgelerinin taşınması konusunda İzmir'e gereken yatırımı yapmalı" diye konuştu.

Başkan Muzaffer Tunçağ ile birlikte Gültepe'de Millet Mahallesi'ne, oradan da Toros'ta uzun yıllardır atıl duran belediyeye ait ekmek fabrikasına giden Kocaoğlu buralarda incelemelerde bulundu. Millet Mahallesi'nde yol darlığı nedeniyle belediye otobüslerinin manevra yapmakta güçlük çektiği yolları inceleyen Kocaoğlu, daha sonra Ferahlı'ya geçti. Ferahlı 3513 Sokak'ta incelemelerde bulunan Kocaoğlu buradan da Karabağlar'a gitti. Karabağlar'da halk arasında Sarışın Bulvarı olarak bilinen Dostluk Bulvarı'nda ardından da Eskiizmir Limontepe yol ayrımında trafiği rahatlatması için hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında Tunçağ'dan bilgi alan Kocaoğlu'nun son durağı Uzundere oldu. Uzundere'de vatandaşlarla sohbet eden Kocaoğlu sorunların bir bir çözüleceğini belirtti.

Kemeraltı 24 saat canlı olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte ticaretin kalbinin hep Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda attığını belirterek, "Kemeraltı'nı turizm-ticaret ağırlıklı geliştirip, 24 saat yaşayan bir mekan haline getireceğiz" dedi.

Aziz Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, çarşının İzmir'in önemli bir tarihi mirası olduğunu, amaçlarının bu tarihi mirasa sahip çıkmak, gelecek kuşaklara taşıyacak düzenlemeleri yaparak, aktif kent hayatına yeniden kazandırmak olduğunu söyledi.

Bu amaçla Kemeraltı, Agora, Kadifekale ve Bayramyeri'ni kapsayan "İzmir Konak Kemeraltı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nizam İmar Planı"nın hazırlandığını, bu planın sit kapsamındaki Kemeraltı ve çevresinin önünü açtığını belirten Aziz Kocaoğlu, şöyle dedi:

Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli hedefimiz, hanları, havraları, camileri, türbeleri, sebilleri ve mimarı özelliği bulunan diğer yapıları ile tarih zengini bu bölgeye, hak ettiği değeri kazandırmak. Uygulamaya koyacağımız projeler ile İzmir'in kent kimliği korunurken, Agora-Kemeraltı bütünleşecek. Ortak hayalimiz ve hedefimiz, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlar ile işbirliği içinde Tarihi Kemeraltı'nı turizm-ticaret ağırlıklı geliştirip, 24 saat yaşayan bir mekan haline dönüştürmektir."
Yeni Asır - Ertan Gürcaner

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz