reklam

20 Ekim 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Dev tesis hayat buldu

İtalyanlar tarafından çürümeye terk edilen tesisleri satın alarak 300 kişiye iş yarattılar.

Manisa Turgutlu Köprübaşı mevkiinde bir yıl önce kapatılan İtalcementi Set Grubu'na ait "Set Betoya Prefabrike Yapı Elemanları İşleme Fabrikası", hayata döndürüldü. Depaş Prefabrike AŞ'nin sahibi mimar Muhsin Dönmez ile Kavuklar Ticaret AŞ'nin sahibi Abdullah Kavuk'un ortaklığıyla kurulan "Betoya Prefabrike AŞ", kaderine terk edilen fabrikayı 4 milyon euroya satın aldı.

1979'da kuruldu
140 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan fabrikayı kasım ayında üretime geçirecek olan işadamları, ekonomiye kazandırdıkları Betoya Prefabrike ile 300 kişiye de iş imkanı sağlayacak.

1979 yılında Pekcan Holding tarafından kurulan prefabrike yapı fabrikası, 1989 yılında Fransız Çimento grubuna, ardından da 1994'te İtalyanların İtalcementi Set Grubu'na satıldı. 2003'e kadar prefabrike yapı üretiminde 700 işçisiyle günde 250 metreküp beton işleyerek Ege'nin en büyük kapasiteyle çalışan tesisi olma özelliğini taşıyan Set Betoya Fabrikası, İtalyanların sektörden çekilmesi üzerine kapılarını 2003'ün aralık ayında kapattı.

İlk üçe girebilir
O tarihten itibaren kaderine terk edilen fabrikayı Betoya Prefabrik AŞ'nin ortakları Muhsin Dönmez ile Abdullah Kavuk, Set Grubu'ndan 4 milyon euroya satın aldı.
İşadamlarının dayanışmasıyla kasım ayında yeniden kapılarını açacak olan fabrika, Türkiye'de üretim kapasitesi ve teknoloji açısından prefabrike beton üretimi gerçekleştiren fabrikalar arasında ilk üç sırada yer almaya aday...

Kasım'da üretime başlıyor
Betoya Prefabrike olarak tesisi yeniden ekonomiye kazandırarak örnek bir çalışmaya imza attıklarını belirten ortaklardan Muhsin Dönmez, "Günümüz ekonomisinde iş adamları yatırımdan kaçarken biz risk alarak yeni bir yatırım yaptık. Betoya'yı hizmete açarak ikinci bir Metaş faciasını önlemiş olacağız" dedi. 1996'da Denizli Sarayköy'de Depaş Prefabrike AŞ'yi kurarak sektöre giren Dönmez, prefabrike yapıları "inşaatın modern yüzü" olarak tanımlıyor. İtalyanların fabrikaya ciddi teknolojik yatırım yaptığını kaydeden Dönmez, "Makinelerin bakım ve onarımını gerçekleştiriyoruz. Yeni bir beton santralı ilave etme çalışmamız var. Kasım ayında tüm hazırlıklarımız bitmiş olarak üretime geçeceğiz" diye konuştu.

Günde 70 metreküp beton işliyor
Turgutlu Köprübaşı mevkiinde üç bölümden oluşan fabrikanın İstanbul Kartal'da da bir cep tesisi bulunuyor. 20 bin metrekare üzerine kurulu tesis günde 70 metreküp beton işliyor. Denizli, Manisa ve İstanbul olmak üzere üç ilde toplam bin 500 metreküp üretim gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Abdullah Kavuk, Betoya'nın Ege Bölgesi'nin yanında Marmara Bölgesi'nin de prefabrike yapı ihtiyacının bir bölümünü karşılayacağını belirtti. Prefabrike yapı pazarını daha da genişlemesi için çalıştıklarını belirten Kavuk, sanayi kuruluşlarından konut sitelerine kadar tüm inşaatlarda prefabrike betonların kullanılmasının önemine değindi.
Yeni Asır - Ayça Çalışkan

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

3DS MAX-VIZ, Lightwave, FormZ ve diğer modelleme ve animasyon programları ile ilgili sorular, sorunlar ve çalışmalarınız Rendering forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz