reklam

25 Ekim 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

"Sürdürülebilir Çevre için Enerji Denetimi-Yalıtım Kongresi ve Sergisi" Yalıtım Sektörünü ve Akademisyenleri Buluşturdu

"Sürdürülebilir Çevre için Enerji Denetimi-Yalıtım Kongresi ve Sergisi", Türkiye'nin en güncel sorunlarından yalıtım konusunda kamuoyunu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinmiş bir dernek olan Isı, Ses ve Su İzolasyoncuları Derneği (İZODER) ve 2004 yılında 40. kuruluş yılını kutlayan İTÜ Mimarlık Fakültesi Fiziksel Çevre Kontrolü Birimi tarafından 11- 12 Ekim 2004 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Topçu, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yrd.Prof.Dr. Oğuzcan Çelik, İTÜ Mimarlık Fakültesi Fiziksel Çevre Kontrolü Birimi Koordinatörü Prof.Dr. Vildan Ok ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr.M. Şener Küçükdoğu'nun konuşmalarıyla başlayan kongreyi çeşitli sektörlerden, üniversitelerden ve kamudan yaklaşık 200 kişi izledi.

Sağlıklı, konforlu ve daha az enerji tüketerek sürdürülebilir bir çevreyi sağlama konusunda önderlik etmeyi hedefleyen kongre; ülkemizde, bu konuda bilimsel çalışmalar veya uygulamalar yapan kişileri biraraya getirdi.

Fiziksel Çevre Denetimi
-Yapma çevre denetim sistemleri (Isı, nem, ışık, ses, yangın)
-Yapı Servis Sistemleri (Isıtma-Havalandırma, İklimlendirme, Aydınlatma, Yangın güvenliği, Sağlık donatımı)
Enerji Denetimi, Sürdürülebilirlik ve Kalite
-Enerji korunumu ve sürdürülebilir çevre
-Alternatif enerji kaynaklarının kullanımı
-İç ve dış çevre de yaşam kalitesi
-Sürdürülebilir çevre için planlama , tasarım, uygulama
Bina ve Tesisatta Yalıtım
-Isı yalıtımı
-Su ve nem yalıtımı
-Ses yalıtımı
-Yangın yalıtımı
konularında 43'ü sözlü, 17'si poster olmak üzere toplam 60 bildirinin sunulduğu kongrede tüm bildiriler bir kitapta toplandı.

"Sürdürülebilir Çevre için Enerji Denetimi-Yalıtım Kongresi ve Sergisi"nde ayrıca; Oxford Brookes Üniversitesi profesörlerinden Sue Roaf yeni kitabı Ecohouse2'nin yayımlanması adına Architectural Press aracılıyla 2003 Mart ayında öğrenciler arasında düzenlenen uluslar arası "Eko-Ev Tasarım Yarışması"na katılan projeler sergilendi.

Kongrede bu etkinliği destekleyen İZODER üyesi Atermit, BTM, Canpa, Betek, Dow Türkiye, İzocam, İzotoprak, Kalekim, ODE, Sika, Thermaflex, Trakya Cam, YKS, Wacker firmalarının standları da yer aldı.

İlgiyle izlenen kongrenin bitiminde, İTÜ Mimarlık Fakültesi Fiziksel Çevre Kontrolü Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Vildan Ok tarafından katkılarından dolayı Kongre Yürütme Düzenleme Kurulu adına Prof. Dr. Gül Koçlar Oral'a ve İZODER adına Genel Koordinatör Ertuğrul Şen'e bir plaket sunuldu. İTÜ Mimarlık Fakültesi Fiziksel Çevre Kontrolü Birimi adına Prof. Dr. Vildan Ok'a da İZODER Yönetim Kurulu Üyesi Korhan Işıkel tarafından bir anı plaketi verildi.
Arkitera

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa Profesyonel Yaşam forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz