reklam

01 Kasım 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Arsa Ofisi TOKİ'ye

Meclis'e sunulan tasarıda, uzlaşmazlık durumunda başbakan tek yetkili kılınırken Arsa Ofisi'nin bütün işlevleri Başbakanlık'a bağlı TOKİ'ye devrediliyor.

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'nü kaldıran tasarı, uzlaşmazlık durumunda başbakanı yetkilendiren hükümle Meclis'e gönderildi.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün ardından Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'nün kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısı da TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarının gerekçesinde, benzer görevleri üstlenen yapıların birleştirilmesi hedefine uygun olarak 31 Temmuz'da Konut Müsteşarlığı'nın kaldırılmasının ardından Arsa Ofisi'nin de kaldırılması gerektiği kaydedildi. Arsa Ofisi'nin tüm yetki ve görevlerini TOKİ'ye devreden tasarıya göre, kurum kadrolarında bulunan personel, Devlet Personel Başkanlığı'nca 3 ay içinde kamu kurum ve kuruluşlarında durumlarına uygun kadrolara atanacak. Ofis personeli atama işlemi yapılıncaya kadar TOKİ'de ''ihtiyaç duyulan işlerde'' görevlendirilecek.

Tasarı, ''uygulamada ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye'' başbakanı yetkili kılıyor. Daha önce Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü kaldıran tasarıda benzer hüküm yer almıştı.

Tasarıda, tarihi doku ve yöresel mimarinin korunup yenilenmesine yönelik proje kullandırabilen TOKİ'ye yapılan başvuruların az olduğu vurgulandı. TOKİ'nin bu konulardaki görevini yerine getirebilmesi için, doğrudan uygulama yapabilme olanağı da getiriliyor.

Ayrıca diğer kamu kurum ve kuruluşlarına imar ruhsatı alınmasında tanınan kolaylık TOKİ'ye de sağlanıyor. Böylece, TOKİ tarafından yapılacak veya yaptırılacak yapılara, başvuru tarihinden itibaren bir ay içinde yapı ruhsatı verilebilecek.
Cumhuriyet

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Eğitime dair genel görüş ve önerilerinizi Eğitim forumunda paylaşabilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz