reklam

03 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Bakan Ergezen: İstanbul Boğazı'na 3.köprü gerekli, projeler hazır

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, İstanbul Boğazı'na 3. köprünün gerekli olduğunu ve bunun için projelerinin hazırlandığını söyledi. Bakan Ergezen, "Her şey hazır. Bugün Başbakanımız çalışmalara başlayalım derse 3. köprü çalışmaları başlayacaktır" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Ankara Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Aksaray ve Konya Ereğli'de tamamlanan bölünmüş yollarda incelemelerde bulundu. Amacın kısa zamanda kaliteli ve büyük oranda bölünmüş yol yapmak olduğunu vurgulayan Bayındırlık Bakanı Ergezen, Aksaray Karayolları İl Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da trafiği rahatlatacak 3. köprünün yapımı için projelerinin hazırlandığını kaydeden Bakan Ergezen, "İstanbul'daki trafik sorunu biliniyor. Geçmiş dönemlerde de çalışmalar yapılmış; ancak biz kamulaştırması, çevre bağlantı yolları, nerede başlayıp nerede biteceği konusunda 3. köprü projelerini tamamladık. Her şey hazır. Bugün Başbakanımız çalışmalara başlayalım derse 3. köprü çalışmaları başlayacaktır" diye konuştu.

Bölünmüş yollara sıcak asfalt da yapabileceklerini; ancak maliyetinin çok yüksek olduğunu belirten Ergezen, "Yapılan duble yol çalışmalarının sıcak asfalt olmadığı söyleniyor. Evet sıcak asfalt değil; çünkü biz en kısa zamanda kaliteli bir çalışma yapmaya çalışıyoruz. Kazaların önüne bir geçelim, daha sonra sıcak asfalt da yaparız. Türkiye'nin en kalabalık karayollarından biri olan Aksaray-Ankara Karayolu'nun bölünmüş yol çalışmalarından sonra ne kadar rahat olduğunu hepimiz görüyoruz. Kamu araçlarını kullanarak 250 trilyon lira tasarruf ettik. Atıl durumda olan kamu araçları bugün çalışıyor. Bu çalışmalarda başarıyı işçimize, mühendisimize güler yüz gösterip onlara inanarak başardık" şeklinde konuştu. Ergezen sözlerine şöyle devam etti: "Bölünmüş yol çalışmaları devam ederken diğer yatırımları da unutmadık. Muş-Diyarbakır arasında yol yoktu; çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Karadeniz Sahil Yolu bu ülkenin her zaman gündemine oturmuştur. Yaklaşık 11 yıl önce başlanılan Karadeniz Sahil Yolu'nun 11 yılda yüzde 50'si tamamlanabilmiş. 2005 yılı sonunda İnşallah bu yolun da açılışını yapacağız; çünkü önemli bir proje. Son olarak geçtiğimiz haftalarda 550 trilyonluk bölünmüş yol ihalesi yapıldı. Hiç şaibe kelimesi duydunuz mu bu ihalelerle ilgili? Biz yeni bir uygulama yaptık. Bir yolu bir firmaya değil, bölerek birçok firmaya veriyoruz. Bu nedenle de çok hızlı bir çalışma yapılıyor. Ayrıca ihaleler de yüzde 40 ila 50 arasında kırımla gitti."
Dünya

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aykut Köksal ve Uğur Tanyeli
19 Ekim - 18 Kasım 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

"Türkiye'de Mimarlık Nerede Duruyor?" üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

"Türkiye'de Mimarlık Nerede Duruyor?" konusu 
ile ilgili görüşlerinizi bildirmek için
buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz