reklam

04 Kasım 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Emlak piyasasının altın çağı geliyor

İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, Yeni Türk Lirası'nın yanı sıra yine gelecek yıl işlerlik kazanacak İpotekli Konut Finansman Sistemi'nin de (Mortgage) konut fiyatlarını önemli ölçüde artıracağını açıkladı. Kaya Prestij Otel'de basın toplantısı düzenleyen Akgün, emlak sektörünün gelecek yıl altın çağını yaşayacağını ifade etti.

Yeni Türk Lirası'na geçiş hazırlıkları ile birlikte emlak piyasasının hareketlendiğini açıklayan Akgün, "Bankalar konut kredi faizlerini yüzde 2.05 seviyesine çekmeye ve vade seçeneklerini 20 yıla kadar uzatmaya başladılar. Bu, para piyasalarında iyimserlik olarak adlandırılmasına rağmen istikrar unsurunun temel taşları henüz oluşmadı. Bu nedenle insanların kafasında 'acaba ne olacak' düşüncesi rakamları olumsuz etkileyeceğe benziyor. YTL'ye geçiş, 8 aydır artmayan konut fiyatlarını yüzde 10-20 seviyelerinde artıracak. Yeni para ile beraber emlak yatırımı tampon oluşturacak" diye konuştu.

Mortgage, inşaat piyasasını canlandıracak
Gelecek yıl işlerlik kazanacak Mortgage'in emlak fiyatlarını artırmanın yanı sıra inşaat sektörünü de harekete geçireceğini vurgulayan Akgün, "Mortgage bir devrim yaratacak. Kira öder gibi konut sahibi olunacak bu sistem ile ani bir talep yoğunluğu yaşanacak. Böylelikle geçen yıla kadar durma noktasına gelen inşaat sektörü harekete geçecek. Bunun yanı sıra 3 günde konut yapılamayacağı için konut fiyatları yükselecek" şeklinde konuştu.

Başbakan'a eleştiri
Hükümetin konut üretimine yönelik adımlarının sembolik olarak kalmaması gerektiğini de vurgulayan Akgün, "Yıl sonuna kadar 100 bin konutun temelini atacağız ve 10 ay gibi kısa sürede sahiplerine vereceğiz diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı inandırıcı bulmuyorum. Türkiye'nin konut açığı 4 milyonun üzerinde. Göstermelik temel atmalar çözüm değil. Çözüm ana projeleri halka sunmaktır. Sosyal konut üretmek amacıyla kurulan TOKİ, amacına ulaşmamıştır. TOKİ'nin Mortgage ile uyumlu çalışmasını umuyoruz" şeklinde konuştu.
Dünya

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Uygulama forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz