reklam

05 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Uçtu uçtu havuz uçtu

Antalya'da yıllar önce Konyaaltı Sahilinde Süleyman Erol tarafından bir yüzme havuzu yaptırıldı. O döneme göre modern bir havuzdu. Günümüzde ise ilkel kaldı.

Bu havuza alternatif yeni bir havuzun yapılması gerektiği savunuldu. Sonunda bu havuzun yapımına başlandı. Yıllar yılları kovaladı havuza ödenek gelmedi ve trilyonlar çürümeye terk edildi. Bu havuz daha sonra yıkıldı.

Yerine yeni bir kapalı yüzme havuzu inşa edildi. Bunun kaderi de aynı oldu ve ödenek gelmedi. Bina yarım kaldı ve çürümeye terk edildi. Vali Alaaddin Yüksel devreye girdi. Sakıp Sabancı'nın kızından buranın bitirime sözü aldı ama yine de bitirilemedi.

Havuz bir türlü gündemden düşmedi. Geçen dönemde bu dönemde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı'nda bulunan yüzme havuzu istedi. Burasının sahil bütünlüğünü bozduğunu ve yeni düzenlemeyle Antalya'ya kazandırılacağını söyledi. Bu konuda boş durmadı çok çalıştı çok. O kadar çok çalışmıştı ki birilerinin kulağına da kar suyu kaçırdı. Burası Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait bir yerdi. Antalya ikiye bölündü; bir grup Konyaaltı Belediyesi'ne verilsin, diğer grup Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde kalsın diyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Gazetelerde, “Yüzme havuzu Kepez'e gitti' manşeti ile kendimize geldik.

Koskoca yüzme havuzu Konyaaltı'ndan nasıl Kepez'e gider?

Kanat bile taksak yine zor uçardı.

Kim? Ya da kimler yüzme havuzunu Kepez'e uçurmuştu?

Daha sonra olay netlik kazandı. AKP İl Başkanı Hazma Taş yüzme havuzun Kepez Belediyesi'ne devredildiğini açıkladı.

Kepez nire?

Konyaaltı nire?

Madem Kepez'e denizi götüremediler o zaman Kepez'liyi denize götüreceklerdi. Bunun için da zaten ilk adım atılmıştı. Ücretsiz otobüs seferleri düzenleyerek Kepezli Lara'da denizle buluşturulmuştu. Bu kez de Kepezli Konyaaltı'nda hem deniz hem havuzla bulaşacaktı.

40 yıl düşünseler kimsenin aklına böyle bir ihtimal gelmezdi. Burada biz Taş'ı yürekten kutluyoruz. Ne yaptı etti siyasiliğini konuşturdu. “Biz kesinlikle particilik yapmayız ve yaptırmayız' diyorlardı gerçekten doğru particilik yapmıyorlar. İktidar gücü son zerresine kadar kullanılarak particilik yapılmıyor. En son örnek de bu oldu. Yüzme havuzunun karşısında oturan Konyalatılı buraya gelince ne olacak!

'Dur kardeşim nerdensin? Nerelisin? Kepezliysen geç hele bu tarafa yok Konyaaltı'dan geliyorsan hadi başka kapıya mı' denecek.

Bu duruma acaba Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ne diyecek, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ne diyecek, bunlar da merak konusu... Bekleyip göreceğiz.

Herkes zaten bir havuz oluşturmuş gidiyor. Ne diyelim hadi hayırlısı...

Bu arada Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sayın Erdoğan Kahya geçen günkü yazımdaki bazı saptamalarıma yanıt vermiş. Gazetecilere göstermiş olduğu yakın ilgi nedeniyle ve yakında yeni bir merkezimizin olması ile ilgili müjde verdiği için de kendisine buradan teşekkür ediyorum.
Akşam - Deniz Akgün

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz