reklam

05 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Çöp anlayışı değişiyor

Bugün birikmiş notlarımızı paylaşmak istiyorum sizlerle... İzmir'in çevreye duyarlı kesimlerinden insanların Bostanlı ve Mavişehir'de oturduğunu sananların yanıldığı ortaya çıktı. Ne yalan söyleyeyim ben de öyle sanıyordum, ama öğrendim ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen geri kazanılabilir atıkların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili bilgilendirilme toplantılarının ilkinin yapıldığı Mavişehir İlköğretim Okulu'ndaki toplantı hiç ilgi görmemiş... İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından organize edilen proje için Karşıyaka, Mavişehir, Bornova ve Konak'ta Oyak Sitesi pilot bölge olarak seçildi. Proje kapsamında, haftada iki gün vatandaşları bilgilendirme toplantısı yapılması amaçlanıyor.

Gelişmiş ülkelerdeki çöp anlayışının İzmir'de de yaygınlık kazanması, değerli çöplerin geri kazanımı ekonomik anlamda da doğru bir girişim. ÇEVKO Projeler Koordinatörü Cezmi Neyim, belediyenin sadece bu atıkların toplanıp ekonomiye kazandırılması için özel araç tahsis ettiğini açıklamış bu toplantıda. Neyim 'Bu proje, çevre ve İzmir için gerçekten önemli . Uygulamanın ilk ayağında bulunan Mavişehir'de, tahsis edilen araçla sabahtan akşama kadar atık toplanacak. Halkın da evde biriktirdiği atıkları pazartesi ve perşembe günleri yine belediye tarafından özel olarak hazırlanıp dağıtılan torbalarda görevlilere teslim etmesi gerekiyor. Avrupa Birliği ülkelerinin yıllık ortalama çöp miktarından daha fazla çöp üretiyoruz. Bu kampanyayla elde edilecek gelir, yine vatandaşa hizmet olarak dönecek. Ayrıca Harmandalı çöp toplama alanının ömrünü de uzatmış olacağız' diyor...

Bugünden şunu söyleyelim: Çöplerimiz daha da değerli hale gelecek gün geçtikçe... Umarız Mavişehirlilerin göstermedikleri duyarlılığı İzmir'de seçilmiş diğer pilot bölgeler gösterir...

Liselerde kooperatifçilik yarışması
Kooperatifler bir dönem Türkiye'nin kalkınma modelinin temel unsurlarıydı sonra sadece yapı-konut alanında kaldılar. Ancak geçen gün bu konuda iyi bir haber aldık... Türkiye'de kooperatifçiliğin batağa saplanmış olduğunu, diğer ülkelerden de 100 yıl geride bulunduklarını belirten KOOP-DER Genel Başkanı Prof. Adnan Gülerman, liseliler için kooperatifçilik hakkında ödüllü kompozisyon yarışması düzenlediklerini açıklamıştı.

KOOP-DER Genel Başkanı Prof. Adnan Gülerman, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği okullarda düzenlenecek yarışmanın amacının, kooperatifçilik bilincinin yerleşmesini sağlamak olduğunu söyledi. Yarışmaya gönderilecek eserlerin özgün olması gerektiğini belirten Gülerman, 'Her ilçede, orta öğretimden katılacak kompozisyonların değerlendirilmesi, bu okulların öğretmenlerinden oluşan komisyonlarca yapılacak. Liseli öğrencilerden beklenen bu yarışmaya ilgi göstermeleri, ilgi gösterirken de kooperatifin ve kooperatifçiliğin önemini algılamaları.
Akşam - A.Nedim Atilla

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz