reklam

05 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Kavşak yapımı hayatı aksattı

Antalya'nın beş noktasında başlatılan köprülü kavşak çalışmaları kent yaşamını alt üst etti. Sabah evinden çıkan sürücüler aynı yollu kullanarak geri dönemedi

Antalya'da geçen Pazar beş noktada birden başlatılan köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle trafik akışında değişiklik yapıldı. Bazı yollar trafiğe kapatılırken alternatif güzergahlar belirlendi.

Mevlana Kavşağı, Burhanettin Onat, Eski İtfaiye, Nokta Oteli ve Aydın Kanza (Güllük) Kavşakları'nda başlatılan köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle trafik akışı değiştirildi. Çalışmalar nedeniyle pek çok cadde trafiğe kapatılırken, insanlar evlerine ulaşmak için saatlerce trafiğe takıldı. Deneme yanılma yoluyla yolları evlerine gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar uygulamaya tepki gösterdi. Yaklaşık 10 gündür devam eden trafik karmaşasına çözüm bulmaya çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi, trafiğe açık cadde ve yolları belirleyerek, trafik akışını bu yollardan sağlama kararı aldı.

Bu süre zarfında köprülü kavşak çalışmalarının bir anda başlaması ile zaten var olan trafik sorunu ile daha bir uğraşmak zorunda kaldıklarını açıklayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, alternatif trafik yolları bulmak için bir çok yolun trafiğe kapatılıp trafik akış yönünü belirlemeye çalıştıklarını açıkladı.

Kapatılan caddeler
Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Ulaşım Daire Başkanlığı yetkililerince hazırlanan rapor ile, Antalya'nın keşmekeşe dönen trafiğinin akıcı hale getirilmesi amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Antalya trafik akışını son hale getiren rapora göre trafiğe kapatılan cadde ve yollar şöyle:

Meydan Kavşağının; Burhanettin Onat Caddesi kolu, Mevlana Caddesi kolu ve Ali Çetinkaya Caddesi kolu ile Mevlana Kavşağının Kızılırmak Caddesi kolunun geliş istikameti, Evliya Çelebi Caddesi kolu ve Mevlana Caddesi kolu trafiğe kapatıldı.Ayrıca, 100'üncü Yıl Bulvarı boyunca Şarampol ve Güllük Caddelerinin Kuzey-Güney bağlantısı sağlanarak yol boyunca yol girişlerinden trafiğe kapatıldı. Ali Çetinkaya Caddesi yolunun giriş ve çıkış noktaları (Doğu Garajı-Meydan Kavşağı arası) ve Evliyaçelebi Caddesinin giriş ve çıkışlarıda araç trafiğine kapatılarak yolun transit trafik tarafından kullanılması engellenerek sadece servis amaçlı ara yol çıkışları serbest bırakıldı.

Alternatif yollar
Kentteki trafik sıkışıklığı sorununu kavşak çalışmaları bitinceye kadar rahatlatacak olan tedbirler çerçevesinde geliştirilen alternatif yollar şu şekilde sıralanıyor:

Fahrettin Altay Caddesi ile Mevlana Caddesinin arasında bulunan Fethi Okyar Caddesi, Mevlana Caddesi istikametine tek yön yapıldı. Aspendos Bulvarından merkeze gelecek araçlar; Değirmenönü, Narenciye, Balıkçıoğlu ve Cebesoy caddelerine yönlendirildi. Merkezden; Fahrettin Altay Caddesi, Kızılırmak Caddesi ve Sütçüler istikametine gidecek araçlar, Fethi Okyar Caddesini kullanarak Mevlana Caddesindeki BP istasyonunun önünden 1055 sokağa geçerek Kızılırmak caddesine ulaşabilecekler. Fahrettin Altay'dan, Adnan Menderes Bulvarına çıkan araçlar Kızılırmak caddesine çıkabilmek için Mevlana Kavşağını kullanacaklar. Kuzeyden Fatih Caddesi ve Emrah Caddesini kullanarak merkeze gelecek araçlar ise; Fatih caddesi, Tonguç Caddesi ve 575 sokağı kullanarak, göbekli eski mezarlık kavşağına ulaşarak Adnan Menderes Bulvarından Fahrettin Altay ve İsmetpaşa Caddesine ulaşabilecekler. Ayrıca Emrah Caddesinden merkeze gidecek araçlar; Evliya Çelebi Caddesi ve Şair Adem Dede Caddesini kullanarak Adnan Menderes Bulvarına ulaşabilecekler. Son olarak Akın Caddesinden merkeze gidecek araçlar ise 625 ve 575 sokakları kullanarak Adnan Menderes Bulvarına çıkabilecekler.
Akşam 

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz