reklam

05 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Sahnenin mimarları geldi

Lütfi Kırdar'da sahne ve kostüm tasarımları sergilenecek. Sergide 'Santiago Şövalyeleri' (yanda) gibi ilginç tasarımlar yer alacak.

Uluslararası Sahne Tasarımcıları, Teknisyenleri ve Tiyatro Mimarları Örgütü (OISTAT) üyeleri İstanbul'da buluşuyor. Bugün başlayan etkinliğe 17 ülkenin tasarımcıları katılıyor.

Uluslararası Sahne Tasarımcıları, Teknisyenleri ve Tiyatro Mimarları Örgütü (OISTAT) eğitim komisyon toplantısı 5-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek. Türkiye'den Sahne Tasarımcıları Derneği'nin üyesi olduğu OISTAT'ın İstanbul'daki eğitim toplantısı 'Sahne Tasarımı Günleri' başlığı altında gerçekleşecek. Etkinliğe 17 ülkeden 25 delege katılıyor.

Nasıl bir tasarım eğitimi?
'Sahne Tasarım Günleri', bu sabah Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu'nda gerçekleşecek 'Türkiye'de ve Dünyada Sahne Tasarımı Eğitimi' başlıklı panel ile başlayacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSG-SÜ) Sahne Dekoru Bölüm Başkanı Prof. Bengi Bugay, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tiyatro Bölümü'nden Doç. Ayşegül Oray Özer, Kore Sagmyung Üniversitesi'nden Prof. Hye Suk Chang, Galler Kraliyet Müzik ve Drama Okulu'ndan Sean Crowley, Sofya Ulusal Sanat Akademisi'nden Prof. Marina Raytchinova'nın konuşmacı olarak katıldığı panel saat 09.30'da başlayacak.

Etkinliğin ikinci gününde TRT Tepebaşı Stüdyosu'nda gerçekleşecek 'Türkiye'de ve Dünyada Işık Tasarımı ve Işık Tasarımı Eğitimi' başlıklı panele ise TRT'den Hayrettin Demir, DEÜ'den Abdullah Uyan, MSGSÜ'den Kemal Yiğitcan, Amerika Stanford Üniversitesi'nden Prof. Michael Ramsaur, Hollanda'dan ünlü ışık tasarımcısı Henk Van der Geest ve Tayvan Taypey Ulusal Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Lee Zen Chang konuşmacı olarak katılacak. Yarınki panelin başlama saati 09.30.

'Sahne Tasarımı Günleri' kapsamında bugünden itibaren Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Sergi Salonu, 'Ulusal Sahne Tasarımı Sergisi'ne evsahipliği yapacak. Yaklaşık olarak 50 sahne ve kostüm tasarımcısının işleriyle katılacağı sergi 12 Kasım'a kadar görülebilecek. Sergide Ankara ve İstanbul devlet tiyatroları, İstanbul, İzmir ve Mersin devlet opera ve baleleri, İstanbul Şehir Tiyatroları, Bakırköy Belediye Tiyatroları, İzmit Şehir Tiyatroları, TRT televizyonu tasarımcıları ile bazı bağımsız sahne tasırımcıları ve DEÜ Sahne Tasarımı Bölümü'nün işleri yer alacak.
Radikal

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz