reklam

05 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

'Amaçları tasfiye etmek'

Mimar Sinan Üniversitesi'nin Beşiktaş yerleşkesindeki binasının mal sahibi ile çıkan anlaşmazlık nedeniyle boşaltılmasına tepkiler dinmiyor. Üç bölümün Fındıklı'da eğitime uygun olmayan bir binaya taşındığı ileri sürüldü.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Beşiktaş yerleşkesindeki bir binanın mal sahibi ile çıkan anlaşmazlık nedeniyle boşaltılması sonucu buradaki 3 bölüm Fındıklı'da eğitime uygun olmayan, sınıfları küçük, yemekhane ve kütüphanesi bulunmayan bir binaya taşındı. Öğrenciler, ''Bu, rektörlüğün bilinçli bir politikası. Hukuki mücadelemiz sürecek'' dedi.

Beşiktaş yerleşkesindeki Türk dili, tarih ve arkeoloji bölümleri taşınmak zorunda kaldı. Yaklaşık 500 öğrenci, eğitim görmek üzere Fındıklı'daki şeker fabrikalarının binasına aktarıldı. Eğitime uygun olmayan koşullarda ders görmeye çalışan öğrenciler, binanın eğitime uygunluğunun belirlenmesi için TMMOB İl Koordinasyon Sekreterliği'ne ve Eğitim-Sen'e başvurdu.

Tarih bölümü 4. sınıf öğrencisi Kemal Selçuk , binada yangın merdiveni, kütüphane ve yemekhane olmadığını belirterek sınıf mevcutları 60 kişi olmasına karşın dersliklerin 25 kişilik olduğunu, bu şartlarda eğitim görmekte zorlandıklarını söyledi. Sosyoloji yüksek lisans öğrencisi Serdar Can bu durumun üniversite rektörlüğünün bilinçli bir politikası olduğunu savunarak '' Üniversitemiz, tekrar akademiye dönüştürülmek isteniyor. Rektör, okula ihanet ediyor'' dedi. Öğrencilere destek veren Eğitim-Sen 6 No'lu Üniversiteler Şube Sekreteri Salih Öksüztepe de bu durumun eğitimin özelleştirilmesinin bir aşaması olduğunu ifade etti. Öksüztepe şöyle devam etti: ''Devlet, eğitimden elini çekti. Kamu üniversitelerinden özel üniversitelere olan beyin göçüne şimdi de yerleşke göçü eklendi. Bu ve benzeri sorunlar, yükseköğretimdeki karanlık geleceğin göstergesi.''

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeber binanın Bahçeşehir Üniversitesi'ne devri konusundaki iddiaları yalanladı. Şeber, ''Bina ile ilgili olarak Doğu Ticaret ile 6 senedir mahkemeliktik. Son olarak 250 milyar lira tazminat istenince binayı boşaltmak zorunda kaldık'' dedi. Şeber, öğrencileri 1 yıl içinde daha iyi bir binaya aktarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri ''Beşiktaş'taki binasının satışı iddiasını'' protesto ettiler. Öğrenciler, okullarının Bahçeşehir Üniversitesi'ne satılmasına izin vermeyeceklerini, açıklayarak bunu bir mizansen ile eleştirdiler. ''Satılık kelepir üniversite-YÖK Emlak'' ve ''Bahçeşehir defol'' yazılı pankartları açan öğrenciler, üniversitelerine sonuna dek sahip çıkacaklarını belirttiler.
Cumhuriyet - Gökçe Uygun 

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz