reklam

08 Kasım 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Sıkışık limana yeni bir giriş

İzmir Limanı'na yeni açılacak giriş sayesinde hem deniz hem de kara trafiği rahatlatılacak. Artık gemileri limanda daha az bekleyecek

İzmir Limanı'nda yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için öngörülen projeler hayata geçmeye başladı. Limandaki sıkışıklığı engellemek için yeni bir giriş açılarak, Altınyol'da kamyon girişinde yaşanan trafik sıkışıklığı da ortadan kaldırılacak.

Vali Yusuf Ziya Göksu, İzmir Limanı'nda incelemelerde bulundu. Göksu, incelemelerin ardından Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Servet Eröcal, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Gazze Dologh, Ege Ekonomiyi Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı (EGEV) Başkanı Uğur Yüce, İzmir Liman İşletme Müdürü İsmet Canbaz ve DLH Bölge Müdürü Salih Gümgüm ile basın toplantısı düzenledi. Limanda yaşanan sıkışıklık nedeniyle nedeniyle Avrupa Armatörler Birliği'nin yüzde 15 oranında zam yapma kararı alması üzerine hızla harekete geçtiklerini belirten Vali Göksu, konuyu Ankara'ya taşıdıklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın desteğiyle sorunların aşılmaya başlandığını bildirdi. Kentteki kurumlar ve kuruluşların da liman için destek verdiklerini kaydeden Vali Göksu, liman konusunda gösterilen birlik ve beraberliğin her konuda gösterilmesi halinde aşılmayacak sorun olmadığnı dile getirdi.

Çalışmalara başlandı
Türkiye ihracatının yüzde 20'sini, ithalatının da yüzde 15'ini İzmir Limanı'nın karşıladığını anlatan Vali Göksu, düzenleme çalışmaları kapsamında limana 60 bin metrekare yeni alan kazanıldığını, bu alanın da 30 bin metrekaresinin asfaltlanacağını, kalan kısmın da betonlanacağını belirtti. Limanda yapılacak çalışmalar için gereken 750 milyar liralık, bilgisayar otomasyonu için ise gereken 40 milyar liralık yetkinin kendilerine verildiğini bildiren Vali Göksu, şunları söyledi:

'Gerekli ihale çalışmalarına başlandı. Uzun süredir bekleyen sıkıntılar ortadan kalkınca, zam gerekçesi de yok olacaktır. Ancak, İzmir Limanı artık ihtiyaca yanıt vermiyor. Limanın tevsii ve dip aramasının da gündeme gelmesi gerekir. DLH tarafından bu konu ele alınacaktır. 2005 yılında İzmir Limanı'ndaki sorunların çözülmesi için birlikteliği sağlamalıyız. Hedefimiz 2005'te tue kapasitesini 850 bin hatta 1 milyona çıkarmaktır. Bunun dışında, 23 metre su derinliği bulunan körfezde liman yeri kazanılması için de çalışmalar yapılıyor. Ancak İzmir Limanı'nda yapılacak çalışmalar, ancak 4-5 yıllık ihtiyacı karşılayabilir. Kentin ikinci bir limana mutlaka ihtiyacı var.'
Akşam -
Sezen Özsavrangil

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Eğitime dair genel görüş ve önerilerinizi Eğitim forumunda paylaşabilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz