reklam

08 Kasım 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye'den bir marka doğuyor


İstanbul'un silueti, modüler bir masa şeklinde hazırlanan takımda kendini gösteriyor.

Dünyaca ünlü tasarımcıların Gaia&Gino markası için hazırladığı ürünlerde, İstanbul'un güzel yüzleri var...

GAIA&GINO'nun Gaia'sını, birkaç yıl önce, Babylonda ortak bir dostumuzun doğum gününde tanıdım.

Gaye Çevikel ile dostluğumuz ilerleyince, Gino ile de tanıştık. Golden Retriever soyundan gelen Gino, o günlerde hassas bir dönemden geçtiği için bana Gaia kadar sıcak davranmadı ama onunla arkadaş olacağımıza emindim ilk günden.

Sonra hem Gaye ile hem Gino ile dost olduk ve GAIA&GINO projesini yakından izledim. Gaye Çevikel, projesini anlatırken, heyecanına ve 'tasarım'a olan hassasiye-tine hayran kalmıştım. Alessi gibi tasarım markalarını, Decorum markası altında Türkiye'ye tanıtan Gaye Çevikel'in en büyük hayali, Türkiye'den uluslararası bir marka yaratmaktı.

Defne Koz'un tasarladığı bardak koleksiyonuyla doğan marka, dünyaca ünlü tasarımcıların özel ürünleriyle dünya çapında isim olmak hedefinde. New York'lu tasarımcı Karim Rachid, bu tasarımcılar zincirinin ilk halkasını oluşturuyor.

Daha çok Türk markası...
Rachid'in, GAIA&GINO için tasarladığı ürünler, 'Türk kokusu' olan çağdaş ve modern tasarım hedefine uygun olarak hazırlanmış. İstanbul'un silueti, modüler bir masa şeklinde tasarlanmış bir tabak takımı olarak sunuluyor. Şehrin birbirinden güzel çeşme musluklarından esinlenmiş tuzluk ve biberliklerse, günümüzün tasarım konseptini en iyi şekilde yansıtıyor. İstanbul'un yedi tepesi, çevrildiğinde meyvelik olabilen mumluk olarak yansımış koleksiyona. Çağdaş ve modern ürünlerden oluşan koleksiyonun en ilginç özelliği, şüphesiz 'bizden' bir şeylerin etkileyici bir yorumla ürünlere yansımış olması. Gaye Çevikel, dünyaca ünlü tasarımcılarla devam eden çalışmalarını yeni sürprizlerle sürdürmek niyetinde.

Dileğim, yakın bir gelecekte, daha çok Türk firmasının dünya çapında marka yaratmasıdır.
Radikal - Alex Akimoğlu

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Endüstri ürünleri, grafik tasarımı ile moda, sahne dekoru tasarımı gibi diğer tasarım  alanlarındaki sorunlarınızı ve görüşlerinizi Tasarım forumunda dile getirebilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz