reklam

08 Kasım 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

B. Menderes’e belediye zehri

Vurdumduymaz belediyeler Ege ovalarına hayat veren Büyük Menderes Nehri’ni ölüm nehrine dönüştürdüler. Son olarak İncirliova Belediyesi’nin vidanjörü nehre zehir boşaltırken objektife yakalandı.

AFYON’un Dinar İlçesi’nden doğup, Denizli ve Aydın ovalarına can suyu verdikten sonra Söke Dalyan’da Ege Denizi’yle buluşan Büyük Menderes Nehri, vurdumduymaz belediyeler ve sanayi işletmeleri nedeniyle artık can vermiyor, öldürüyor. Menderes Havzası’nda bulunan bir çok ilçe ve belde belediyeleri ile sanayi işletmeleri, bünyelerine atıksu arıtma tesisi oluşturmadıkları için evsel ve sanayi atıklarını Menderes Nehri’ne boşaltıyor. Bunun en son örneği ise 2 Kasım Salı günü yaşandı. Aydın’ın İncirliova İlçesi Belediyesine ait vidanjör, Büyük Menderes Nehri’ne zift gibi atık su boşaltırken objektiflere yakalandı ve görevli ‘Diğer belediyeler de boşaltıyor’ dedi. Oysa İncirliova İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Ümit Yahya Orbay, üç ay önce, şu sözleri vermişti: ‘Ben henüz dört aylık belediye başkanıyım. Alt yapımız yeterli değil, altyapım hızla oluşuyor. Arıtma tesisi için de kolları sıvayacağız. Ancak buna rağmen artık atıksuyu nehre boşaltmayacağım.’

Sözünde durmadı
Bir zamanlar balıktan geçilmeyen, ovalardaki pamuğun neredeyse fışkırmasına neden olan Büyük Menderes Nehri, simsiyah akan sularıyla artık bir ölü nehir halinde. İncirliova Belediye Başkanı Ümit Yahya Orbay’ın, ‘Atık su boşaltmayacağız’ sözüne rağmen, belediye vidanjörü pisliğini boşaltıyor.
Hürriyet - Yılmaz Ölmez

 

 

 

 

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz