reklam

09 Kasım 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İki hastane taşınıyor

İzmir İl Sağlık Müdürü Levent Kıdak, İl Koordinasyon Kurulu'nda kentin içine sıkışmış durumdaki tesisleri tek merkeze taşıma kararı aldı

Konak Doğum Hastanesi Tarihi Binada Hizmet Veriyor
Tarihi binalarda hizmet veren Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Konak Doğum Hastanesi'nin (üstte) Ege'nin tüm illerinden gelen hasta yükünü taşımakta güçlük çekiyor.

İl Sağlık Müdürü Levent Kıdak, İl Koordinasyon Kurulu'nda kentin içine sıkışmış durumda kalan Behçet Uz Çocuk ve Konak Doğum Hastanelerini taşıma kararı aldıklarını açıkladı.

İzmir içerisinde uygun bir arsa aradıklarını belirten Kıdak, iki hastaneyi aynı yerde inşa ederek çocuk kampusu kurmak istediklerini kaydetti.

Yer aranıyor
Kıdak, "Şu anda tüm gücümüzle yer arıyoruz. Uygun bir yer bulduğumuz anda iki hastaneyi de taşıyarak çocuk kampusu kurmak istiyoruz. Bu çalışma Doğum Hastanesi'nde sorunlu olarak dünyaya gelen bebeklere anında müdahale imkanı getirecek" dedi.
İki hastanenin taşınma kararını doğru bulan İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ise, Kıdak'tan yer arayışını hızlandırmasını istedi.

Valiyi kızdırdılar
Koordinasyon Kurulu sırasında ilçesinde inşaatı devam eden devlet hastanesi ile ilgili bilgi almak isteyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca, 2 haftadır İl Sağlık Müdürü Kıdak'a ulaşamamaktan yakındı. Bu sürede Kıdak'ı 5 kez aradığını belirten Karaca, "İyi ki İl Koordinasyon Kurulu yapıldı da, görüşebildik" dedi. Karaca'nın şikayeti üzerine sinirlenen Vali Göksu, Kıdak'a sert tepki gösterdi.

Göksu, "Bence bu toplantının en önemli konusu bu. Bundan sonra daire müdürlerinden kimseyi bulamazsanız beni arayacaksınız. Ne demek 2 hafta ulaşamamak? Bundan sonra tüm daire müdürleri 24 saat esasına göre çalışacak. Kimsenin hiç bir mazereti olamaz. Halkın temsilcisi belediye başkanı daire müdürüne ulaşamıyorsa, bu sorunu çözmemiz lazım" dedi.

İl Sağlık Müdürü Kıdak, Başkan Karaca'nın kendisini Ankara'da iken müdürlükten 2 kez aradığını ve müdür vekili ile görüşmeyi kabul etmediğini söyledi. İl Koordinasyon Kurulu'na İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ve DPT'den Hesap Uzmanı Muharrem Varlık da katıldı.
Yeni Asır - İlker Çoban

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Yurtiçi ve yurtdışındaki ürün tasarımlarını ve yaratıcı çözümleri Endüstri Ürünleri Tasarımı forumunda tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz