reklam

10 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Adapazarı’nda görüntü kirliliğine savaş açıldı

Şehirlerin ‘modernlik’ ölçülerinden birinin, görüntü olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Duran, şehirde artık rastgele yapılmış küçük bir kulübeye bile izin vermeyeceklerini kaydetti.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, görüntü kirliliğine karşı savaş açtı. Kentte görüntü kirliliğine yol açan her şeyi kaldırma kararı alan belediye başkanı, uygulamadan taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, 17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin ardından kentin yeniden düzenlenerek yaşanabilir hale getirildiğini belirtti. Altyapının yenilenerek üstyapıda gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Duran, kentte görüntü kirliliğine müsaade edilmeyeceğini ifade etti. Deprem sonrası kurulan barakaların halen mevcut olduğunu kayderek, bunların kaldırılması gerektiğini belirten Duran, “Görüntü kirliliğiyle etkin mücadele edeceğiz. Her şeyden önce depremin bıraktığı prefabrik yapılar ve barakalar ortadan kalkmalı. Bunun için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor." dedi.

Bunun yanında orta hasarlı ve kullanılmayan çok katlı binalar olduğuna dikkat çeken Duran, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Orta hasarlı binalar için yasal düzenleme yapılmalı ve bunlar yıkılmalı. Çevre ve görüntü kirliliği yapan her türlü yapıyı ortadan kaldırıyoruz. Ayrıca dış görüntüsü bozuk bina ve bahçe duvarlarına yönelik çalışma yapıyoruz. Özellikle kent merkezinin girişindeki Dörtyol Sanayi Sitesi'ni pilot bölge seçtik. Buradaki görüntü kirliliğini yok edeceğiz.''

Şehirlerin modernliğinin önemli ölçülerinden birinin de görüntüsü olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Duran, artık rastgele yapılmış küçük bir kulübeye bile izin vermeyeceklerini kaydetti. Depremden sonra şehrin güzelleşmesi için trilyonlarca lira para harcandığına dikkat çeken Duran, şunları kaydetti: "Bu güzellikleri gölgeleyen, insanın gözünü tırmalayan hiçbir yapıya müsaade edilmeyecek. Bu konuda hoşgörülü olamayız. Şehirde yaşamanın da bir bedeli var."
Zaman - Duran Savaş

 

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005, 27 Kasım 2004 tarihinde Antalya'da gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Emre Arolat, Osman Aydın, Mert Eyiler, İsmail Kahyaoğlu


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz