reklam

10 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Foça'nın çehresi değişiyor

Başkan Gökhan Demirağ, "Bu kent, turizmi kadar kentsel düzenlemeleriyle de kendinden söz ettirecek. İlçemizi kongre merkezi yapmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi

Yeni bir kimliği olacak
Başkan Demirağ, "bir kentin girişindeki cadde ve sokakların o kentin kimliğini anlatır", sözünden yola çıktıklarını ve Foça'nın girişinden başlayarak, cadde ve sokaklarına 55 bin metrekare parke taşı döşediklerini söyledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, seçim öncesi Foçalılara verdiği sözleri tek tek yerine getirmeğe çalıştığını söyledi. Başkan Demirağ, "Foça, AB standartlarında denizi, doğası ile tarih ve turizmi ile örnek temiz bir dünya kenti olacak. Bunu başarmak için ben ve ekibim ile 24 saat sürekli hizmet vermekteyiz. Biz ilk gün çalışmalarımıza başladık. Beş yıl sürdüreceğiz. Foça turizmi kadar kentsel düzenlemeleriyle de kendinden söz ettirecek. Bir Akdeniz kenti olan Foça'yı ayrıca kongre merkezi yapmak için gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Palmiye ağaçları
Başkan Demirağ, şunları söyledi:
"Foça'nın tarihi dokusunu bozmadan tüm cadde ve sokaklarımıza parke taşları döşeyerek ve yeni düzenlemeler yaptık. Büyük ve küçük denizde peyzaj çalışmaları yaparak 50 palmiye ağacı diktik. Çocuk parkları yeşillendirildi. Avrupa Birliği'ne yakışır bir kent olmak için elektrik, telefon tesisatları yer altına alındı. Foça'nın en büyük sorunlarından biri olan alt yapı çalışmalarımız Fevzi Paşa ve İsmet Paşa Mahallesi dışında yüzde 70'lik bölümünü bitirdik. Arıtma tesisimiz çalışıyor. Biz Foça'yı bir Avrupa kenti yapmak için var gücümüzle çalışıyor."

Herkesin başkanıyım
Demirağ bundan sonra yapacaklarını şöyle sıraladı:
"Foça için tüm Foçalılarla el birliği ile parti ayrımı yapmadan gelen öneri ve dilekleri çok amaçlı toplantı salonumuzda her ay belirlenen bir günde tartışıp karar vereceğiz. Biz Foça'ya gelmek isteyen turizme yönelik tüm yatırımcıları davet ediyoruz. Foça tarihi, doğası ve mavi denizi ile bozulmadan bu güne kadar gelmiş. Ama ne yazıktır ki turizmden yeterince hak ettiği payı alamamış. Seyahat acentaları ile görüşerek halen Dikili ve Ayvalık üzerinden ulaşılan Midilli adasına Foça-Midilli hattını oluşturmak istiyoruz. Foça, Yeni Foça sahil yolu ile deniz arasındaki koylarda yeni turizm yatırımlarına olanak sağlanacaktır. Bu konuda adımlar atılmış turizmcilerden yanıt bekliyoruz. Turizm dışında Foça'yı bir kongre merkezi haline dönüştürmek istiyoruz."
Yeni Asır - Erdal Çarboğa

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz