reklam

10 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Topbaş, SPK konferansında konut projelerini anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlediği "Konut Finansmanı ve Türkiye" konulu konferansta konuştu.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 9-10 Kasım 2004 tarihleri arasında Ritz Carlton Otel'de düzenlenen "Konut Finansmanı ve Türkiye Konferansı"nın öğleden sonraki konuşmacısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'tı.

Başkan Topbaş'tan yatırımcılara çağrı...
Çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcı ile ekonomi çevrelerinden oluşan davetlilere hitap eden Başkan Topbaş, İstanbul'daki konutların yüzde 60'ının az ya da çok deprem riski altında bulunduğuna dikkat çekerek, şehirdeki 900 bin binanın ve 4.5 milyon birimin deprem tehtidi altında yaşadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi'nin "Deprem Dönüşüm", "Kentsel Dönüşüm" ve "Gecekondu Dönüşüm" başlıkları altında üç ayrı konut projesi yürüttüğünü açıkladı. Öncelikli hedeflerinin deprem riski altında olan bölgelerdeki evlerin "Deprem Dönüşüm Projesi" ile ıslah etmek olduğunu belirten Mimar Topbaş, yerli ve yabancı yatırımcıları bu projelere yatırım yapmaya çağırdı.

Hedef 4.5 yılda 20 bin yeni konut...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra TOKİ ile birlikte Küçükçekmece'de 2 bin 500 konutluk bir yapı çalışmasını başlattıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak şehir genelindeki bin 300 gecekonduyu farklı bölgelere taşıyacaklarını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden KİPTAŞ'ın da 3 bin 700 konut inşa etme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Topbaş, "KİPTAŞ, İstanbul'da bu zamana kadar 20 bin konut inşa etti. Benim dönemimde KİPTAŞ'ın 20 bin daha yapmasını planlıyoruz. Ancak İstanbul'un konut sorunu ancak 100-200 bin konutla kesin olarak çözülür" dedi.

Yeni konutlarda alt ve üst gelir grupları birarada olacak...
Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un pekçok bölgesinde inşa edilen sitelerin toplumda ayrışmaya yol açtığının ve sosyal yaşamı zayıflattığının altını çizerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı sosyal konutların alt ve üst gelir gruplarına aynı anda hitap edeceğini açıkladı. Başkan Topbaş, "Böylece sosyal barış sağlanmış olacak, kapkaç olayları gibi sosyal yaralar azalacak ve şehirdeki sosyal hayat daha da gelişecektir" şeklinde konuştu.

İstanbul'da gecekondularda yaşayan insanlara vatandaşlara yönelik kira öder gibi konut sahibi yapma çalışmalarını sürdüğünü hatırlatan Topbaş, şöyle konuştu; "Gecekondularda yaşayan vatandaşlarımızı 100-150 dolar düzeyinde ödemelerle ev sahibi yapmayı düşünüyoruz. Hatta geliri daha düşük seviyedeki insanlarımıza yönelik 45-50 metrekarelik konutlar ve özürlülere yönelik tek katlı evler de inşa edeceğiz..Hedefimiz bu dönemde İstanbul'un konut sorunun büyük ölçüde çözmek."

İstanbul'un 'Çevre Nazım İmar Planları' hazırlanıyor...
Konuşmasında İstanbul'un 1/100.000'lik ve 1/25.000'lik Çevre Nazım İmar Planları'nın yakın zamanda ihaleye çıkarılacağını da vurgulayan Başkan Dr. Mimar Kadir Topbaş, "Bu imar planı çalışmasını 1 yıl içinde tamamlayacağız. Böylece İstanbul'un hangi bölgesi yeşil alan ve hangi bölgesi yeni yerleşim alanı ortaya çıkacak" diye konuştu.
İBB

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar forumunda; Mimarlar, peyzaj mimarları, şehir plancıları, iç mimarlar meslekleriyle ilgili genel konuları tartışabilirler.

Foruma gözat

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz