reklam

10 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Cansızlar: Finansman sıkıntısı çözülmeli

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar, konut sektörünün sağlıklı gelişimi için, öncelikle finansman sıkıntısının çözülmesi gerektiğini söyledi.

 “Konut Finansmanı ve Türkiye Konferansı”nda konuşma yapan Cansızlar, gayrimenkule olan talebin, durgunluk içinde olan sektörün canlanmasını ve gelişmesini sağladığını belirtti. Hızlı nüfus artışı ve kentleşme Türkiye’de her yıl 300 bin yeni konut ihtiyacını getirdiğini kaydeden Cansızlar, konut sektörünün sağlıklı gelişimi için, finansman sıkıntısının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de kişiler satın alacakları konutları kendi kaynakları ile veya kişisel ilişkilerini kullanarak finanse ediyor, mali piyasalar aracılığıyla konut finansmanı çok sınırlı” dedi.

Umutlar arttı
Enflasyon ve faiz oranlarının düşmesiyle, konut sıkıntısının çağdaş finansal araçlarla çözülebilmesi için umutların arttığını kaydeden Cansızlar, “İpoteğe dayalı konut finansmanı sistemi, konut finansmanı meselesinin serbest piyasa şartları içinde, sermaye piyasasından toplanan fonlar kullanılarak çözümünü ifade etmektedir. Yurtdışında uzun zamandır uygulanan bu tür sistemlerin, artık ülkemizde de faaliyete geçebileceğini düşünüyoruz” dedi.
? Kimler kredi verebilecek?

Bankaların yanı sıra, özel finans kurumları, konut kredisi vermek üzere kurulmuş şirketler ve diğer kredi kuruluşlarının da ipotek kredileri verebileceğini kaydeden Cansızlar, bu kredilerin kurulacak olan İpotekli Konut Finansmanı Kuruluşu’na devredilerek yeniden finansman sağlanacağını söyledi.
Türkiye

 

 

 

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar forumunda; Mimarlar, peyzaj mimarları, şehir plancıları, iç mimarlar meslekleriyle ilgili genel konuları tartışabilirler.

Foruma gözat

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz