reklam

10 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Nervi’nin İtalya Dışındaki Birkaç Tamamlanmış Projesinden Biri...


Fotoğraf: Mara Herbert
George Washington Köprüsü Otobüs Terminali - 1963

Şehir içinde otobüs yolculuğu bu kadar ikinci sınıf bir şey midir ki Amerikalılar bir otobüs terminalini ciddiye dahi almazlar? Manhattan girişindeki Broadway Caddesi’ni George Washington Köprüsü’ne baglayan, Pier Luigi Nervi’nin (1891-1979) betonarmeden yapılmış şaheserine olan ilgisizlik daha başka nasıl açıklanabilir? Yapı -bir terminal ve ona eklenen otopark alanı; Nervi’nin İtalya dışındaki tamamlanmış birkaç projesinden biri- betonarmeden yazılmış mükemmel şiir örneğidir, kendisinin söylediği gibi “fiziksel kanunlar ve insan duyuları arasındaki esrarengiz ilişki”dir.

1999 yılında binanın sahibi olan New York ve New Jersey Ulaştırma Birimi yetkilileri, park alanı üstüne yapılacak 50.000 m2’lik çoklu sinema-otopark kompleksi planlarını açıkladı. Bu Manhattan’da kar amacı güdülerek yapılan mimari şaheserlere bir yenisini daha eklemek anlamına geliyordu. Ancak, tabi ki tüm bunlar 11 Eylül’den önceydi. Şu anda bu proje beklemeye alındı.

Terminal caddeden yaklaşık 10m yükseklikte beton sütunlar üzerinde yükselmiş yatay bir yapı. Peronların batı yarısından itibaren (otobüs yoluyla George Washington Köprüsü’ne bağlanan), ikinci bir seri sütunlar 14 üçgen çıkmayı taşıyor. İçeriden hiç bir şekilde dikkati çekmeyen, (olağan halleriyle Yukarı Broadway’in renksiz kesimi olarak yaklaşılan) beton mekanlar ışığı bir huni şeklinde bekleme alanlarına yansıtıyor; sanki Escher’in bir eseri Picasso tarafindan boyanmışçasına...

Nervi’nin yapısı George Washington Köprüsü’nün çarpı şeklindeki kirişlerinden ilham alınarak yapılmış.Yukarıdan bakıldığında çatı, köprünün bir kulesinin sağa sola çekiştirilmiş haline benziyor.

Daha iyi bilinen Roma’daki Plazzo Dello Sports’da olduğu gibi, Nervi yapısal önhazırlıkdan (yaptığı kubbelerin taslağı, onun için bir kanonun iskeleti kadar kaçınılmazdı) ve betonarme-demiri şekillendirmekten büyük haz alıyor.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, yıllarca bu yapıyla uğraştılar. Bilet satış alanına dair yapılan yenilemeler Nervi’nin hiç de hoşlanmayacağı türdendi. Bir terminal yetkilisi 1999’dan bu yana terminalin gelişimi için 14 milyon Dolar harcadıklarını söyledi, terminal ise hala geliştirilmeye muhtaç bir durumda. Şimdilik bina ilham verme gücünü kaybetmedi. Çatıyı ayakta tutan kolonlar bütün çizikleri ve eskimiş yapısına rağmen hala ayakta. Bina Saarinen’in Kennedy Havaalanı’ndaki TWA Terminali ile eşdeğerdedir; bu yapı da güçlendirilmesi yapılmış bir başka betonarme örneği. Ancak Saarinen’in yapısı gibi Nervi’ninki kutsal bir konuma sahip değil ve değeri bilinemiyor. Bütün bunlara rağmen bulunduğu yerle alakalı da olabilir ama, New Jersey’e gitmek için bir otobüse binmek çoğu New Yorklu’nun gözü kapalı olarak yapacağı türden birşeydir.
Arch News Now - Fred A. Bernstein - Çeviren: Alev Özkan

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Europan Sergisi

Bu yarışmada ödül almış projelerden seçme bir sergi 04 - 19 Kasım 2004 tarihleri arasında İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde gezilebilecek.

Tarih: 04 - 19 Kasım 2004
Yer: İTÜ Taşkışla 102 No'lu Salon - İstanbul 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz