reklam

12 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

'Frigya milli park olsun'

Frigler döneminin önemli eserlerinden Frigya Vadisi'nin Tarihi Milli Park Projesi kapsamına alınması için, Meclis'e soru önergesi veren CHP Eskişehir Milletvekili Yücesan, 'Sahip olduğumuz değerleri korumalıyız' dedi

CHP Eskişehir Milletvekili Mehmet Vedat Yücesan, Frigya Vadisi'nin tarihi milli park ilan ilan edilmesi ile Eskişehir'in turizmden hak ettiği payı almasının sağlanacağını bildirdi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığı yaptığı dönemden itibaren vadinin turizme açılması için çaba gösterdiğini ifade eden Yücesan, hala yapılması gereken orta ve uzun vadeli çalışmalar bulunduğunu hatırlattı. Frigya Vadisi'nde bulunan tarihi eserlerin ve anıtların koruma altına alınmasının yanısıra onarım çalışmalarının da başlaması gerektiğini ifade eden Yücesan, 'Sahip olduğumuz bu değerlerin korunup, değerlendirilmesi iç ve dış turizmin canlanmasını sağlayacaktır' dedi.

'Yok olması önlenmeli'
Kamuoyunun dikkatini Frigya Vadisi'ne çekmek ve bu önemli kültür hazinesinin göz göre göre yok olmasını önlemek amacıyla konuyu Meclis gündemine taşıdığını belirten Mehmet Vedat Yücesan, bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti. Frigya Vadisi'nin tarihi milli park olarak ilan edilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını söyleyen Yücesan, bu konuda, akademisyen ve uzmanlarla görüş alışverişinde olduğunu belirtti. Yücesan, herkesin Frigya Vadisi'ne hakettiği önemi kazandırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlama çağrısında bulundu.
Akşam - Ünsal Dalgın

 

 

 

 

 

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Suyun Altında Yerin Üstünde
Editör: Pınar Gökbayrak
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 30 milyon TL (30 YTL). Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz