reklam

12 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Moda Sineması yenilendi, butik sinema oldu

Ankaralı sinemaseverlerin yakından tanıtığı, başkentte 20 salon işleten Cinevip Grubu, İstanbul’daki ilk sinemasını bugün açıyor. Eski Moda Sineması’nı satın alan Cinevip, burayı bir ‘butik sinema’ haline getirdi. Yeni adıyla Cinema Moda bu haftasonu Gora filmiyle resmi açılışını yapıyor.

Anadolu yakasında uzun yıllar hizmet veren Moda Sineması el değiştirip, iki buçuk ayda yenilendi. Eski kitapların satıldığı bir pasajın içinde bulunan yeni adıyla Cinema Moda’nın hedefi butik sinemacılık. Pasajdaki eski kitapların sinema kompleksi içinde sergilenmesi planlanıyor. Belli konularda seçilecek kitaplar her hafta değişecek. Cinema Moda’da, resim ve takı sergilerine de yer verilecek.

Sinemayı satın alıp yenileyen Ankaralı Cinevip Grubu, 40 yıldır sinema işiyle ilgilenen Pektaş ailesine ait. Cinevip’in ikinci kuşak patronu Volkan Pektaş, ‘İşin içine biraz daha sanat katarak, insanların rahat edeceği bir yer hazırladık. Anadolu yakasının İstiklal Caddesi Bahariye. Bu yüzden burayı seçtik’ diyor.

Cinema Moda’nın özelliklerinden biri, iç mekanda beğendiğiniz eşyaları (eski kitaplar, rengarenk koltuklar, sergilenen resimler) satın alabilmeniz.

Toplam üç sinema salonu bulunan mekanın koltuk kapasitesi 500 kişi. Bu üç salonun koltuk ve duvarları canlı renklere büründü. Ayrıca çifler içinde iki kişilik koltuklar bulunuyor.

Cinema Moda’da yapılması planlanan bir başka etkinlik, canlı dJ performansı. Pektaş: ‘Bu gibi etkinliklerimize gelen tepkilere göre yön vereceğiz’ diyor. ‘Cinema Moda’ya hem alaturka, hem modern bir sinema diyebiliriz.’

Kendisi de çocukluktan beri sinemayla içiçe olan Volkan Pektaş, ‘Sinemada devamlı Avrupa filmleri veya sanatsal filmler göstermeyeceğiz. Çünkü ticari açıdan bu biraz riskli. Örneğin Gora’dan büyük bir beklenti içindeyiz. Bugün başlayacak Gora’yla, Cinema Moda’nın galasını yapıyoruz’ diyor.

Cinema Moda Tel: 0216-34887 73.
Hürriyet - Emre Erdoğan

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aykut Köksal ve Uğur Tanyeli
19 Ekim - 18 Kasım 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

"Türkiye'de Mimarlık Nerede Duruyor?" üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

"Türkiye'de Mimarlık Nerede Duruyor?" konusu 
ile ilgili görüşlerinizi bildirmek için
buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz