reklam

12 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Plaj için engel kalmadı

Başkan M. Ali Çalkaya, Milli Emlak Müdürlüğü ile anlaşmanın sağlandığını, İnciraltı'ndaki Hazine'ye ait arsanın plaj olarak düzenleneceğini söyledi

"Denize girmek için uzağa gidilmeyecek"
İzmirliler önümüzdeki yaz kentin tarihinde olduğu gibi İnciraltı'nda denize girmenin keyfini yaşacak. Başkan Mehmet Ali Çalkaya, "İzmirliler Balçova'da denizle buluşacak. Son iki aydır Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan deniz suyu ölçümlerinde kolibasili oranı sıfır çıktı. Plajımıza mavi bayrak da alacağız. İzmirliler Balçova'da denize girmeye hazırlansın" dedi.

Balçova Belediyesi'nin, İzmirliler'in 1950'li yıllarda denize girebildiği İnciraltı Plajı'nı yeniden canlardırmak için başlattığı çalışmaya Milli Emlak Müdürlüğü'nden olumlu yanıt geldi.

Müdürlük, plajın yapılması planlanan bölgedeki Hazine'ye ait arsayı, Balçova Belediyesi'ne devretmeyi kabul etti. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından plajın yapım çalışmaları tamamlanacak ve İzmirliler bu yaz, eskiden olduğu gibi İnciraltı'nda denize girebilecek.

700 metrelik kıyı
Son iki aydır yapılan ölçümlerde plaj yapacakları bölgedeki deniz suyunda kolibasili oranının sıfır olduğunu açıklayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Plajımıza mavi bayrak alacağız "dedi. Belediye tarafından yapılacak İnciraltı Plajı, Ilıca Deresi'nden askeriyeye kadar olan 700 metrelik kıyı şeridinde oluşturulacak" dedi.

Balçova Belediyesi, plaj projesini hayata geçirmek için geçtiğimiz Ağustos ayında Milli Emlak Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Belediye, başvurusunda eski İnciraltı Plajı'nın yeniden hizmete sunmak istediklerini belirtti ve söz konusu alandaki arsaların devrini talep etti. Yapılan inceleme sonucunda Hazine'ye ait olan arazilerle ilgili olarak devir işlemi Milli Emlak Müdürlüğü'nce onaylandı.
İzmirlileri yeniden denizle buluşturacak projenin yapılacağı arsalar Belediye'ye ücretsiz olarak devredilecek.

Barcelona örneği
Plajda yalnızca kumsal değil, son dönemlerde moda olan "çim" bölümü de oluşturulacak. Nostaljik plajda dileyenler kumsalda güneşlenirken, isteyenler denizi yeşil çimlerin üzerinde seyretmenin keyfini yaşayacak. Doğal bir ortam oluşturmak için plaj bölgesinde "top akasya" çiçekleri ekilecek. Bu çiçekler şemsiye görevi görerek, plaj alanında gölgelikler oluşturacak. Barcelona sahillerinde olduğu gibi deniz ahşap çıkmalar atılarak kumsal alanları oluşturulacak. Plajın yapım çalışmalarına yılbaşında başlanacak.
Yeni Asır

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Suyun Altında Yerin Üstünde
Editör: Pınar Gökbayrak
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 30 milyon TL (30 YTL). Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz