reklam

13 Kasım 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Formula 1'in patronu: Bu pist süper olmuş

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, İstanbul’da Ağustos 2005'e hazırlanan pisti inceledi. "Pist süper, dünyadaki en iyi örneklerden biri" diyen Ecclestone, "En az 100 bin izleyici yarışları izlemeye gelmezse benim için şaşırtıcı olur" diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası’nın girişimleriyle 2005 yılının ağustos ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü Formula 1 yarışlarının yapılacağı İstanbul Yarış Pisti’nin inşaatı hızla devam ederken, Formula 1 Organizasyonu (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone İstanbul'a gelerek incelemelerde bulundu.

Pisti, tribünleri ve diğer tesisleri büyük bir titizlikle gezen ve teknik bilgi alarak değerlendirmelerde bulunan Ecclestone, incelemelerinin ardından şu değerlendirmeyi yaptı:

‘Pist süper. Yarışmacılar ve izleyiciler açısından dünyadaki en iyi örneklerden biri. Pistle ilgili hiçbir şikayetim yok. Burada izleyicilerin en iyi görüntüyü alabilmeleri açısından standları ne şekilde yerleştirmemiz gerektiğini konuşuyoruz. Burası, dünyadaki tüm pistler arasında halkın en iyi şekilde yarışları izleyebileceği pist. En az 100 bin izleyici yarışları izlemeye gelmezse benim için şaşırtıcı olur. İstanbul’un Macaristan’dan daha çok izleyici çekeceğini düşünüyorum. Buradaki pist beni çok tatmin etti ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, İstanbul dünyadaki en iyi pistlerden biri. Burada yapılan işin standardı çok yüksek ve inşaat büyük bir hızla ilerliyor.’

Bu arada son on yıldır Macaristan Grand Prix’sinin işletmeciliğini yapan Thomas Frank, Formula1 İstanbul organizasyonun danışmanlığını üstlendi. İstanbul pistini çok ilginç ve güzel bulduğunu belirten Frank, ‘Bu pist Brezilya, Macaristan ve dünyadaki diğer pistlerden farklı özellikler taşıyor. Sürücüler açısından zorlu bir pist" dedi. İstanbul yarışlarının tanıtımı için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, farklı fikirler ürettiklerini söyleyen Frank, ‘İstanbul’a yarışlardan önce iki koltuklu bir araç getirip, bu araçla Avrupa’dan Asya’ya Boğaz’dan geçmeyi planlıyoruz. Bu etkinlik, Formula 1 tarihinde bir ilk olacak ve insanların çok ilgisini çekecek. Bu ve benzeri tanıtımlar üzerinde çalışıyoruz’ diye konuştu.

Açılış Haziran'da yarışlar Ağustos'ta
Formula 1 yarışlarının yapılacağı İstanbul pistindeki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Kurktöy Tepeören Mevkii'ndeki pistin açılışı 12 Haziran'da İstanbul Otomobil Fuarı ile yapılacak. Yarışlar ise 21 Ağustos'ta başlayacak.

İstanbul pisti için şu ana kadar 80 milyon dolar harcandı. Toplam 2 milyon 215 metrekarelik bir alanı kapsayan ve 155 bin kişiye yarışları aynı anda seyretme imkanı sağlayacak pist için 10 milyon dolar daha harcanacak.
Hürriyet

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005, 27 Kasım 2004 tarihinde Antalya'da gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Emre Arolat, Osman Aydın, Mert Eyiler, İsmail Kahyaoğlu


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz