reklam

17 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Depremde yıkılma riski taşıyan okulların yıkımına başlanıyor

İstanbul’da yaşanması muhtemel depremde yıkılma riski olan 44 okul için yıkım kararı çıktı.

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün hazırladığı raporla, İstanbul’daki 339 ilköğretim okulu binasının güçlendirilmesi, yıkılma riski taşıyan 44 okul binasının yıkılması istenilmişti. İl Özel İdaresi İl Daimi Encümeni, bu rapor doğrultusunda eğitim öğretim yılı başında boşaltılan ilköğretim okullarının binalarının yıkılmasına karar verdi. Buna göre Adalar, Bağcılar, Bahçelievler, Beşiktaş, Beyoğlu, Beykoz, Büyükçekmece, Eminönü, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kartal, Pendik, Silivri, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerindeki okul binaları yıkılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim sezonu açılırken bu okullarda tedbir almış ve öğrencileri boşaltmıştı. Okulların boşaltılmasından sonra çok sayıda okul tekli eğitimden ikili eğitime geçti. Taşınma işleminin ardından mevcutları zaten kalabalık sınıflar daha da kalabalıklaştı. Bu arada İl Daimi Encümeni’nin aldığı yıkım kararı, ilçe kaymakamlıklarına ulaştı. Karar üzerine harekete geçen kaymakamlıklar enkazdan çıkacak malzeme karşılığında binaları yıktırmak için çalışmalara başladı. Binaların yıkılmasının ardından ihale süreci başlayacak. Valilik, depreme dayanıklı inşa edilecek yeni okul binalarını 2005 yılında tamamlamak istiyor. Ancak Kamu İhale Kanunu’ndaki bürokratik engeller ve bütçeden bu konuda yeterli ödeneğin alınamaması sebebiyle okulların yapımının gecikmesinin kuvvetle muhtemel olduğu ifade ediliyor.

Deprem riski sebebiyle yıkılacak ilköğretim okullarının isimleri şöyle: Adalar Heybeliada, Büyükçekmece Fatih Sultan Mehmet, Bahçelievler Halit Ziya Uşaklıgil, Bakırköy Ataköy 60. Yıl, Beşiktaş Şair Nedim, Beykoz Deri Kundura ve Sedat Simavi, Beyoğlu İTO Kadınlar Çeşmesi, Eminönü Beyazıt, Kadıköy Dr. Sait Darga ve İnönü, Kartal Eczacıbaşı, Paşaköy, Saffet Simavi ve Şakir Demir, Maltepe Ahmet Rasim, Altayçeşme, Hasan Şadoğlu, Kadir Rezzan Has, Kazım Tunç, Mürüvvet Hanım, Orhan Gazi ve Suzan Ahmet Yalkın, Pendik Abdurrahmangazi, Ahmet Kudsi Tecer, Atatürk, Ayazma, Elka, Erol Türker, Süreyyapaşa ve Şeyhli, Silivri Kavaklı, Mukaddes Sönmez ve Turgut Reis, Tuzla Avni Yukarıuç ve Aydınlı, Ümraniye Cumhuriyet ve Nişantepe, Üsküdar Bekir Esener ve İhsan Kurşunoğlu, Zeytinburnu Gazipaşa.
Zaman

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

11. Beton Prefabrikasyon Sempozyumu

20 Kasım 2004,
Crowne Plaza Oteli - İzmir

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz