reklam

17 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Mega proje kazma kürekle yürüyor

Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan ve Asya ile Avrupa kıtasını deniz altından birleştirecek “tüp geçit projesi”, temelinin atıldığı 9 Mayıs tarihinden bu yana kazma-kürekle yürüyor.

Anıtlar Yüksek Kurulu’nun, projeyi yürüten Demiryolları Limanlar Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü’ne ‘tarihî eserlere zarar verilmesin’ yönünde gönderdiği yazı nedeniyle, inşaat çalışması arkeolojik kazıdan öteye geçemedi. Demiryolları Limanlar Havaalanları (DLH) Genel Müdürü Niyazi Zalgı, arkeolojik çalışmaların bu hızla devam etmesi halinde, projenin tamamlanması için açıklanan tarihten sapmalar yaşanabileceğini belirtiyor. Oysa, Boğaz Tüp Geçişi’nin 4 yılda, metro inşaatının ise 3 yılda tamamlanması öngörülüyordu.

Tüp geçiş projesinin temelinin atılmasıyla birlikte ilginç olaylar da yaşanıyor. Daha önceki yıllarda belediyeler ve Türk Telekom, kepçeyi daldırarak kanalizasyon, doğalgaz ve telefon kablosunu döşerken, DLH, Anıtlar Yüksek Kurulu’nun denetiminde kablolar ve borular arasında tarihî eser arıyor. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun kendileri için sergilediği hassasiyeti değerlendiren Zalgı, “Eğer, bu duyarlılık daha önce de gösterilmiş olsaydı. zarar görmüş eserlerle karşılaşmamış olacak, borular ve kablolar arasında da tarihî eser aramayacaktık.” görüşünü ortaya koydu. Zalgı, kazılar sırasında en çok sikke, testi, çini ve küp çıkarttıklarını açıkladı. Arkeolojik kazılar yoğun olarak tarihî yarımada (Sarayburnu-Eminönü) ile Üsküdar’ın eski yerleşim yerlerinde Anıtlar Yüksek Kurulu’nun gözetiminde büyük bir titizlikle yürütülüyor. Kazı yapılmadan önce, 5x5 ebadında kuyular açılıyor. Açılan kuyularda tarihî eserlere rastlanırsa o bölgelerde kazı çalışmasına başlanıyor. Bugüne kadar 32,5 trilyon liralık kamulaştırma başarı ile sonuçlanırken, bir bu kadarlık kamulaştırma ise davalık oldu. Öte yandan Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar, Karacaahmet, Kadıköy-İbrahimoğlu bölgesinde yaklaşık 3 bin kişiyi etkileyecek kamulaştırma işlemleri devam ediyor.

650 milyon Euro’luk yeni kredi sağlandı
Temeli geçtiğimiz 9 Mayıs’ta atılan ve 3 aşamalı olan Marmaray Projesi’nin, tüp geçiş bölümünün finansmanını karşılayan Japon kredi kuruluşu JBIC, projeyi onayladı. Projenin ikinci aşaması olan Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi ve elektrifikasyon, sinyalizasyon işlerinin finansmanında kullanılmak üzere Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) 650 milyon Euro tutarında finansman da sağlandı. AYB ile Hazine arasındaki kredi anlaşması 20 Temmuz 2004’te onaylanmıştı. Söz konusu kredinin ilk dilimi, 200 milyon Euro’dan oluşuyor. Bu paranın sekiz yılı ödemesiz 30 yıl vadeden oluşuyor. Krediyle 64 kilometrelik hat üzerinde yer alan 37 istasyonun yenilenmesi yapılacak. Dört yılda tamamlanması öngörülen proje 2008’de hizmete girecek. Kendini 10 yılda amorti edecek. Halkalı ve Gebze arasındaki Marmaray toplam 77 kilometreyi bulacak.
Zaman - Selim Kuvel

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005, 27 Kasım 2004 tarihinde Antalya'da gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Emre Arolat, Osman Aydın, Mert Eyiler, İsmail Kahyaoğlu


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz