reklam

17 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

'Müteahhitler de yargılansın'

Türkiye'nin ''Siyasetçi-müteahhit-bürokrat üçgeninde soyulduğunu'' söyleyen CHP Milletvekili Mehmet Yıldırım, ''ANAP'a anahtar uyduran müteahhitler, bugünkü iktidara da mı anahtar uyduruyor?'' dedi.

Eski Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu için kurulan soruşturma komisyonu üyelerinden, CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım , ''siyasetçilerin Yüce Divan'a gönderilmesinin yetmeyeceğini, müteahhitler hakkında da suç duyurusunda bulunulması gerektiğini'' söyledi. ''Siyasetçi-müteahhit- bürokrat üçgeninde Türkiye soyulmuştur'' diyen Yıldırım, ''Müteahhitler hakkında neden suç duyurusunda bulunulmuyor? ANAP'a anahtar uyduran müteahhitler, bugünkü iktidara da mı anahtar uyduruyor'' sorusunu gündeme taşıdı.

TBMM Genel Kurulu'nda geçen günlerde, ''Karadeniz sahil yolu ihalesinde müteahhit firmaların önceden anlaştığı bilinmesine karşın fiyatları ayarlayarak ve rekabete meydan vermeyerek devleti zarara uğrattığı'' gerekçesiyle eski Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu'nun Yüce Divan'a sevkine karar verildi. Topçu için kurulan soruşturma komisyonu üyelerinden Mehmet Yıldırım, olayın sadece siyasi sorumlularının üzerine gidilmesinin yetmeyeceğini, tüm sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, ''siyasetçi-müteahhit-bürokrat üçgeninde Türkiye'nin soyulduğunu'' vurgularken şu görüşleri dile getirdi:

''Bürokrasinin arkasında siyasetçinin olmadığı bir ortamda ve siyasetçinin yanında da, bürokratın yanında da işadamı olmadığı bir yerde soygun olmaz. Nasıl olacak, kim yararlanacak, kim menfaat sağlayacak? Eğer, işadamı olmazsa, kim kime rant sağlayacak?! Bürokrat, siyasetçi karar verdi; kime ihaleyi verecek, kimden ne alacak, devleti kime üttürecek? Üten adam müteahhit, ütülen devlet, ütülmesine yardımcı olan Yaşar Topçu ve bürokratlar. Yaşar Topçu ve bürokratlar hakkında suç duyurusu ve Yüce Divan komisyon raporunda var; ama, müteahhitlere gelince, komisyonda aklanmışlar, onlar hakkında suç duyurusu yok. Niye; onlar güçlü şirketler. O gün ANAP'a anahtar uyduran müteahhitler, şimdi AKP'ye de mi anahtar uydurmaya çalıştılar? Bunlar hakkında da suç duyurusunda bulunulması lazımdı.''
Cumhuriyet - Türey Köse

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

11. Beton Prefabrikasyon Sempozyumu

20 Kasım 2004,
Crowne Plaza Oteli - İzmir

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz