reklam

17 Kasım 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Otel süitleri ev oldu ‘Residence’ büyüdü

Ekonomideki iyileşmeye paralel olarak yabancı yatırımcıların ülkemize geliş-gidişlerinin artması Türkiye’de yepyeni bir sektörü daha doğurdu. Türkiye’ye fizibilite çalışması yapmak veya yatırımlarını gerçekleştirmek amacıyla gelip uzun süreli konaklama ihtiyacı içinde olan birçok yabancı şirketin yöneticisi otel yerine ev tipi lüks mekanları kiralama yoluna gidiyor. Yabancıların bu ihtiyacını farkeden oteller ise, derhal recidence pazarına yönelik düzenlemeler içine girdiler. Süit odaları mobil mutfaklar ekleyip ev ortamına çeviren oteller; güvenlikten, temizliğe, sağlıktan, spora hatta yeme içmeye kadar birçok hizmeti paket halde satmaya başladı. Hatta bazı oteller yabancı müşterinin isteğine bağlı olarak sadece ev değil ofis hizmeti de veriyor.

Aylık 12 bin $’a kiralama
İş hayatının kalbinin attığı İstanbul’da recidence hizmeti veren işletme sayısı son bir yılda 18’den 47’ye çıkarken oda sayısı da 1500’ü buldu. Ev konforunu aratmayacak tarzda verilen recidence hizmetini satın almanın bedeli ise aylık 2000 dolardan başlıyor 12 bin dolara kadar çıkıyor. Recidence hizmeti veren işletmeler, bir önceki yıla göre yüzde 78 doluluk oranlarıyla çalışıyorlar. Bazı büyük gruplar da, pazar ihtiyacından doğan bu talebe yeni yatırımlarıyla cevap arıyorlar. Koç Grubu’na bağlı Divan Otelcilik Mecidiyeköy’de satın aldığı yeri recidence olarak düzenleyip açmaya hazırlanıyor. Tekfen Grubu’nun Harbiye’de inşasına devam ettiği Taksim Redicence tamamlandığında iş adamlarına dayalı döşeli lüks daireler satılacak.

Tekfen, m²’si 1000 $’dan lüks katlar yapıp satacak
Residence pazarına yönelik yatırımlardan birini de Tekfen Grubu yapıyor. Eski Pasteur Hastahanesi olarak bilinen alanı satın alan Tekfen Grubu, 7.200 metre kareden oluşan mevcut arsa içinde iş adamları için lüks katlar inşa edip satacak. Tarihi binada bir Penthouse olmak üzere toplam 9 exculusive daire mevcut. Daireler geniş ve yüksek salonlarıyla 19. yüzyıl mimarisinin görkemini günümüze taşıyor. Eşsiz boğaz manzarasına sahip bu  lüks katların metrekaresi 1000 dolardan satılıyor.

Yabancılar Swiss’e geliyor
İstanbul’da ilk olarak residence hizmeti vermeye başlayan otellerin öncülüğünü Swissotel yapıyor. Swissotel Residence Satış Müdürü Sibel Beşkardeş Ekit, evlerinden yüzlerce kilometre uzaktaki yabancı şirket yöneticilerine evleri kadar sıcak ve rahat bir ortam sunduklarını söyledi. Mükemmel konforu seven bazı yabancıların kiraladıkları evleri bırakarak yeniden Swissotel Residence’a taşındıklarını anlatan Ekit, şöyle konuştu: “Türkiye’ye gelen yabancı yönetici elektrik, su, doğalgaz, temzilik işleriyle uğraşmak istemiyor. O yüzden ev kiralamak yerine direkt bize geliyor. Swissotel Residence olarak residence hizmeti olarak kullandırdığımız 74 dairemiz var. Müşterimize 68 m²’den başlayarak 150 m²’ye kadar istediği seçenekte içinde mutfağı, oturma odası, salonu, yatak odası olan daireyi sunuyoruz. Burada 5 yıldızlı bir otelden beklenen her türlü konforu bulabilirsiniz. En az 1 ay konaklayacak müşterilerimize, telefon hizmetlerinden yüzde 25, kuru temizleme ve çamaşırhane ve restoran servislerinden yüzde 10 indirim imkanı sağlıyoruz. “

İş odaklı butik otel Hyatt Regency
2003 senesinde tepeden tırnağa yenilenen Hyatt Regency İstanbul’da 7 adet apartman dairesi bulunuyor. Müşterilerine sadece konaklama değil iş için ofis hizmeti de veriyorlar. Her biri 240 metrekare olan apartmanlarda 2 yatak odası, bir çalışma odası, geniş bir salon, tam teşekküllü bir mutfak, depo odası ve geniş bir teras bulunuyor. Çalışma odalarında hızlı ve kesintisiz internet erişim kablosu ve faksın da bulunduğu geniş bir çalışma masası yer alıyor. Yenilenme ile Hyatt Regency İstanbul daha çok “İş” odaklı butik bir otele dönüştürüldüğünü ifade eden Hyatt Regency Residence Pazarlama Müdürü Irem Almac Yüce, şunları söylüyor: “ Özellikle geçen seneden itibaren uzun konaklamaya olan talep artışı yaşıyoruz. Residencelar için minimum kiralama süresi 1 ay. Ve fiyatlar 4000-7000 USD arasında değişiyor.”
Türkiye

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Baucon Yapex 2004

25 - 28 Kasım 2004,
Antalya Expo Center Kongre ve Fuar Merkezi

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz